Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Όσα η αντιπολίτευση ζητά να δωθούν «δωρεάν» ξεχνά ότι πληρώνονται από φορολογούμενους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Όσα η αντιπολίτευση ζητά να δωθούν «δωρεάν» ξεχνά ότι πληρώνονται από φορολογούμενους

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

Στο κόστος των PCR τεστ και στο γεγονός πως δεν γίνεται να είναι δωρεάν καθώς θα φορολογηθούν επιπλέον οι Έλληνες πολίτες αναφέρθηκε ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Kontra Channel επισήμανε πως έως τώρα οι Έλληνες έχουν δώσει για δωρεάν τεστ πάνω από «320 εκατομμύρια ευρώ. Δεν γίνεται να γίνουν όλα τα μοριακά δωρεάν γιατί το κόστος θα είναι υπέρογκο. Δεν το αντέχουν οι φορολογούμενοι! Είμαστε πρώτοι στα τεστ σε όλη την Ευρώπη. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο να είναι το πλαφόν στα μοριακά τεστ; Ποιο είναι το ποσό; Να μας πείτε ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά. Στην οικονομία δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν. Πρέπει να το μάθετε αυτό στην Αριστερά. Όταν λέμε δωρεάν το πληρώνει κάποιος.Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκστομίζουν το ένα ψέμα μετά το άλλο. Ειδικά για τα τεστ. Τα στοιχεία για τα τεστ δείχνουν ότι είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.»

«Οι μαθητές σε καραντίνα δεν πρέπει να χάνουν το μάθημα».

Σε ότι αφορά την τηλεκπαίδευση ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι όταν λειτουργούσε ήταν λάθος και αντεκπαιδευτική πολιτική. Τώρα που ανοίγουν σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία έχουν την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική. Για να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις πρέπει να έχουμε περισσότερες αίθουσες. Θα χτίσουμε σχολεία; Για να έχουμε λιγότερους μαθητές χρειαζόμαστε περισσότερες τάξεις.».

Αναφέρθηκε ακόμη και στο ζήτημα των μαθητών που είναι σε καραντίνα και δεν πρέπει να χάνουν τα μαθήματα τους. «Συμφωνώ ότι πρέπει να δούμε πως οι μαθητές που είναι σε καραντίνα δεν πρέπει να χάνουν τα μαθήματά τους. Πρέπει να δούμε ξανά το θέμα της τηλεκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον και τώρα ζητάει ξανά τηλεκπαίδευση», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ερωτηθείς για το εάν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία τόνισε ότι: «Θεωρώ αρχικά και αυτή η απόφαση εντάσσεται σε συνολικό πλαίσιο που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση ότι πρέπει να συνεχιστεί η ζωή μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Δεν μπορεί να σταματήσει η κοινωνική και οικονομική ζωή των πολιτών. Και αυτή η απόφαση μπαίνει σε αυτό το πλαίσιο. Τα παιδιά θεωρώ ότι ήθελαν να επιστρέψουν στο σχολείο. Το εργαλείο με τα τεστ μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε και το φαινόμενο των ασυμπτωματικών.»

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι: «Ο τρόπος για να σταματήσουν οι θάνατοι είναι να εμβολιαστούν όλοι. Οι προσωπικές επιλογές δεν μπορούν να μπουν σε υποχρεωτικότητα. Ειδικά στο κομμάτι των άνω των 60. Εκεί μπήκε ο χαρακτήρας της υποχρεωτικότητας. Όσοι επιμένουν ενισχύουν το σύστημα Υγείας με 100 ευρώ το μήνα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ακόμη και ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του. Έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ δύο δρόμων: αυστηρά μέτρα και lockdown για να μην χάνει κανείς τη ζωή του και ο άλλος δρόμος είναι να συνεχίσουμε τη ζωή μας, με το ρίσκο οι ανεμβολίαστοι να κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο δρόμους η κυβέρνηση θέλει να μην υπάρχει άλλο lockdown και να συνεχίσουμε κανονικά τις ζωές μας».

«Όλοι θελουμε να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα οι καταναλωτές!»

Σχετικά με τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναφέρθηκε στο προγραμμα επιδότησης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «400 εκατομμύρια ευρώ είναι το πακέτο στήριξης για τα νοικοκυριά. Καλά κάνετε και έχετε αυτή την ανησυχία για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ όμως πρέπει να τους ενημερώνετε. Φαντάζομαι ότι όλοι θέλουμε να πληρώνουν λιγότερο οι καταναλωτές. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης.», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή