Παράσταση Διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Παράσταση Διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Γαλάτσι

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη λήψη μέτρων για την υγεία και την προστασία του λαού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Κέντρο Υγείας Γαλατσίου από το Σύλλογο Γυναικών Γαλατσίου, την Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, την Επιτροπή Νέων Εργαζομένων/Ανέργων Γαλατσίου, και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου.

“Οι φορείς του Γαλατσίου διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία σε συνέχεια του μεγάλου συλλαλητήριου της Πάτρας και της Αθήνας, Σάββατο 29.1.22 στο Σύνταγμα, δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον συλλογικό αγώνα για την προστασία της Υγείας και της ζωής του λαού.
«Δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι και ο λαός συνεχίζουν να βιώνουν την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ ενώ την ίδια ώρα, χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα Υγείας και στέλνονται ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα» υποστηρίζουν και τονίζουν ότι «η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ότι πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Ότι είναι η ίδια πολιτική που μας αφήνει εκτεθειμένους απέναντι σε κάθε λογής καιρικά φαινόμενα – φυσικές καταστροφές, που μας καταργεί κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα, που μειώνει συνεχώς το λαϊκό εισόδημα και αφήνει οικογένειες χωρίς ρεύμα και θέρμανση».

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση που «χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ενώ μειώνει περαιτέρω το 2022 την κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με περικοπές 279 εκατ. ευρώ και προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το “νέο ΕΣΥ”».

Υπογραμμίζουν ότι «σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, για μέτρα προστασίας των παιδιών στα σχολεία, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ».

Διεκδικούν:
• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ΚΑΙ ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού με οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού

• Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση

• Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ, σε όλους τους εργαζόμενους.

• Να καταργηθεί η τροπολογία που μειώνει στο 50% τον μισθό στον γονιό που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, βρίσκονται σε καραντίνα ή/και φροντίζουν μικρά παιδιά/ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

• Ουσιαστικά μέτρα για την υγειά στα σχολεία. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.”

Πήγαινε στην κορυφή