«Η Γυναίκα στην κοινωνία σήμερα & αύριο»: Νέα ομάδα στην «Δράση»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Η Γυναίκα στην κοινωνία σήμερα & αύριο»: Νέα ομάδα στην «Δράση»

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, συνήλθε στην καφετέρια Rose, σε πρώτη συνεδρίαση, η νεοσύστατη Ομάδα δουλειάς του φορέα μας: «Η Γυναίκα στην κοινωνία σήμερα – αύριο».

Το ενδιαφέρον, η θέρμη και ο γόνιμος προβληματισμός που εκδήλωσαν όλες / όλοι οι προσελθόντες, προδικάζουν την δημιουργική πορεία της ομάδας μας.
Αναπτύχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τη μεθοδολογία που θα προσεγγίσουμε το τεράστιο αυτό θέμα δουλειάς, που αγγίζει την κοινωνία στο σύνολό της, δηλαδή τον πολιτισμό, την θρησκεία, την επιστήμη, τις τέχνες την οικονομία, σε όλη την διαδρομή του ανθρώπου στην γη.
Ο προσανατολισμός & βασικές εκτιμήσεις:
Η οξύτητα του θέματος (γυναικοκτονίες, βιασμοί…) κάνουν επιβεβλημένη την κοινωνική παρέμβαση του φορέα μας)
Προσβλέπουμε στην από κοινού με τον άνδρα κινητοποίηση γιατί η ολοκλήρωση του ανθρώπινου γένους μόνο με συστράτευση, συμπόρευση και αγαθή προαίρεση των δύο φύλων μπορεί να επιτευχθεί.
Διεκδικούμε την εξάλειψη της βίας (συνήθως ανδρικής).
Επιμένουμε στις ισότιμες σχέσεις και στην αναγνώριση του δικαιώματος της αξιοπρέπειας και της διάθεσης του σώματός της όπως η ίδια η γυναίκα κρίνει.
Η ίδια η γυναίκα δεν επιτρέπεται να μένει αμέτοχη στην διεκδίκηση της αξιοπρέπειά της.
Διεκδικούμε την αναγνώριση της ιδιαιτερότητάς της, τον από την φύση της προορισμό της και την αναντικατάστατη συμβολή της στην οικογένεια, στην ζωή, στην, από κοινού με τον άνδρα, διαπαιδαγώγηση – διαμόρφωση του αυριανού πολίτη.
Προσβλέπουμε σε κινητοποίηση ανδρών και γυναικών με στόχο την πλήρη ισότητα των δύο φύλων, τον εκατέρωθεν σεβασμό, την εναντίωση στον αποκλεισμό, στην αποξένωση, στην αδικία, στην ανισότητα…

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε μέλη και μη μέλη του φορέα μας. Καλούμε κάθε φίλη/φίλο να πάρει μέρος στην προσπάθειά μας.
Η ομάδα θα συνέλθει σε επόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 5.30 μ.μ. στο πολυχώρο «Αμπάριζα».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6977268371, 6945133737, 6944633623, 6989467350, 6976007708

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή