Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Η αλήθεια για το γυμναστήριο του 1ου Λυκείου

Ανακοίνωση Δήμου Αγίας Βαρβάρας:

Ο Δήμος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακαινίζει το Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και δέχεται καταγγελίες και αντιδράσεις οι οποίες αφήνουν άναυδο όποιον διαθέτει κοινή λογική.
Ο χώρος αυτός ακατάλληλος για αθλοπαιδιές, με βιομηχανικό πάτωμα παλαιάς τεχνολογίας, μία αίθουσα χωρίς μόνωση, γεμάτη υγρασία, με φουσκωμένα ταβάνια και τοίχους, χωρίς θέρμανση, χωρίς εξαερισμό, χωρίς όργανα, ένας απολύτως γυμνός και ψυχρός χώρος πρόκειται να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο γυμναστήριο που θα διαθέτει μηχανήματα, όργανα, χώρο για γυμναστική, με πυρασφάλεια, μόνωση, θέρμανση, εξαερισμό, αποδυτήρια, τουαλέτες, στη διάθεση των μαθητών κατά τις πρωινές ώρες και δημοτικό γυμναστήριο κατά τις απογευματινές.
Για το θέμα και πριν τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητηθεί και η σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος αφού ζήτησε χρόνο να το συζητήσει με τους γυμναστές, έδωσε τη συγκατάθεσή του.
Εναλλακτικά, για τη διεξαγωγή του μαθήματος της γυμναστικής διατίθενται:
1. όπως ίσχυε πάντα για το 1ο Λύκειο, το Σχολικό Κλειστό Γυμναστήριο «Μαρία- Ελένη Κορδαλή», κατασκευασμένο από τον ΟΣΚ για τις ανάγκες των μαθητών, και το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο σχολικό χώρο με πρόσβαση μέσω του προαυλίου του σχολείου χωρίς να βγαίνουν οι μαθητές σε δρόμο και να εκτίθενται σε κίνδυνο. Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο Γυμναστήριο, με αντικραδασμικό δάπεδο, καλαίσθητο, με θέρμανση, εξαερισμό, μόνωση, πυρασφάλεια, αποδυτήρια, τουαλέτες, ασφαλέστατο και το οποίο διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου χώρου για αθλοπαιδιές.
2. γήπεδο βόλλευ του προαυλίου,
3. επιπρόσθετο προαυλιακό χώρο για οποιαδήποτε άλλη άσκηση ή παιχνίδι και
4. εντός ολίγου μπασκέτες στο γήπεδο μπάσκετ, οι οποίες απομακρύνθηκαν από τον χώρο λόγω επικινδυνότητας.
Κατηγορείται επίσης από κάποιους η Δημοτική Αρχή για την ταχύτητα της ανακαίνισης, προκειμένου να παραδοθεί γρήγορα ο χώρος στο σχολείο, καταγγέλλοντάς την ότι « έβαλε άρον άρον τα συνεργεία να συντηρήσουν και να βάψουν τον χώρο».
Μετά από όλα αυτά και την άρνηση κάποιων να επωφεληθούν από τους παραπάνω διαθέσιμους αθλητικούς χώρους, ζητώντας επιτακτικά να παραμείνουν τα παιδιά στον ακατάλληλο χώρο του υφιστάμενου γυμναστηρίου του σχολείου, ακατάλληλος και μετά από έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατηγορείται η Δημοτική Αρχή για αναλγησία και αδιαφορία προς τους μαθητές, επιχειρώντας μάλιστα με δόλιους τρόπους την εξώθηση των μαθητών σε αντιδραστικές κινήσεις και εξαπολύοντας κατηγορητήρια προς κάθε κατεύθυνση.
Μοναδικός στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση των σχολικών χώρων και η ωφέλεια που θα έχουν οι μαθητές, διότι επενδύουμε σ’ αυτούς και την εκπαίδευσή τους.

Πήγαινε στην κορυφή