Συνάντηση των Δημάρχων στις 18 Μαρτίου

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Συνάντηση των Δημάρχων στις 18 Μαρτίου

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Δημάρχων που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace και Thalasso στη Βουλιαγμένη (Αγίου Νικολάου 10).

Σύμφωνα με πρόσκληση που έστειλε ο Πρόεδρος κ. Δ. Παπαστεργίου, η δια ζώσης Συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ψηφίσματος του τελευταίου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη και μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην οικονομική βιωσιμότητα και λειτουργία των δήμων.
Η ατζέντα της Συνάντησης περιλαμβάνει:
– Το αυξημένο ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει την λειτουργία δήμων και ΔΕΥΑ.
– Την ανάγκη για αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το κεντρικό κράτος προς τους ΟΤΑ
– Το τέλος ταφής απορριμμάτων που επιβλήθηκε από 1 Ιανουαρίου 2022.
– Την επιτάχυνση των αριθμών ένταξης έργων στο ταμείο Αντώνης Τρίτσης και το Ταμείο Ανάκαμψης.
– Τη λήψη πολιτικών μέτρων για την βελτίωση της εισπραξιμότητας των οφειλών προς τους δήμους καθώς και η μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι της χώρας, τα έξοδα των οποίων θα καλυφθούν από τις οικίες Περιφερειακές Ενώσεις.
Η διεξαγωγή των εργασιών της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας Covid-19
Για την συμμετοχή απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου τριμήνου
Η ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους να συμμετάσχουν δια ζώσης προκειμένου όπως αναφέρει, μέσα από την ενεργή παρουσία τους να ληφθούν αποφάσεις για δράσεις που θα επιτρέψουν να διασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια και η οικονομική βιωσιμότητα των δήμων.

Πριν την έναρξη των εργασιών, θα απευθύνουν καλωσόρισμα οι Δήμαρχοι Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή