Ουκρανία: Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις

Κοινωνία Ωρα Mega : 

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας αναφέρει ότι η Ρωσία μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορα, ετοιμάζοντας νέες επιθέσεις, τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πράγματι συνάντηση των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία. «Ο εχθρός συγκεντρώσει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο, εκτιμώντας πως πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις στο Χάρκοβο, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι, προάστιο του Κιέβου. Το επιτελείο κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, κάτι που αντίκειται στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως σημείωσε.

Ζελένσκι: «Ζήτημα χρόνου ρωσικές ρουκέτες να πέσουν «στο δικό σας έδαφος». Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε εκ νέου σήμερα το NATO να προχωρήσει στην επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να δει «ρωσικές ρουκέτες» να πέφτουν στο έδαφος των κρατών-μελών του. «Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλώς ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα. Εκφράστηκε μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά). Σύμφωνα με το Κίεβο, ο ρωσικός βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134. «Τριάντα πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ζήτησε στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα. Αμερικανοί αξιωματούχοι, ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό σε υποστήριξη της εισβολής στην Ουκρανία. Το σενάριο αυτό, σε περίπτωση που λάβει σάρκα και οστά, προξενεί φόβο στις ΗΠΑ ότι το Πεκίνο ίσως υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Το ρωσικό αίτημα αφορά «στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη βοήθεια» και έχει υποβληθεί από την αρχή της εισβολής. Οι αξιωματούχοι απέφυγαν να διευκρινίσουν τι είδους κινεζικό εξοπλισμό ζητά η Μόσχα. Μια άλλη πηγή της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να προειδοποιήσει τους συμμάχους για τα δεδομένα αυτά «εν μέσω κάποιων ενδείξεων ότι η Κίνα ίσως προετοιμάζεται να βοηθήσει τη Ρωσία».

https://www.megatv.com/2022/03/14/oukrania-oi-rosoi-sygkentronoun-dynameis-kai-etoimazontai-gia-nees-epitheseis/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή