Πράσινη Αριστερά : Όχι άλλες Δασικές εκτάσεις στους “φίλους”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πράσινη Αριστερά : Όχι άλλες Δασικές εκτάσεις στους “φίλους”

“Xιλιάδες στρέμματα γης θα καταστραφούν μετά την ψήφιση του πονηρού πολυνομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών, που θέλει να νομοθετήσει, για να διευκολύνει περαιτέρω, τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Η κυβέρνηση της καταστροφής, ψηφίζει ότι με απλή Ένορκη Βεβαίωση δύναται οποιοσδήποτε να διεκδικήσει τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων που θεωρείται ότι έγιναν δασικές λόγω εγκατάλειψης της αγροτικής καλλιέργειας (αντικατάσταση αρ.67 Δασικού νόμου (998 του 1979) με το άρθρο 80 πολυνομοσχεδίου).
Στις αλλαγές καταργείται η υποχρέωση του ιδιώτη να έχει τίτλους από τις 23/2/1946 και νωρίτερα, οπότε το Δημόσιο δεν θα προβάλλει δικαιώματα κυριότητας (εφόσον δεν διαθέτει τίτλους), σε όλους τους δασωμένους αγρούς. Ταυτόχρονα επιτρέπει την απομάκρυνση της βλάστησης για τις δασικές εκτάσεις μετά από αίτηση του ατόμου που προβάλλει δικαιώματα κυριότητας, με στόχο τη γεωργική εκμετάλλευση.

Καταργούν τα βασικά ώστε να έχουν το δικαίωμα οι ιδιώτες (φίλοι της κυβέρνησης) σε εκχερσώσεις.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι απολύτως αντίθετη με την εν λόγω “μέριμνα” διότι έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 24 του Συντάγματος, που αφορά στην προστασία των Δασών.

Επίσης η αλλαγές στην οριοθέτηση οικισμών μέσω εξαιρέσεων και ρυθμίσεων κατάργησης των γενικών κανόνων, αλλά και ο τρόπος “τακτοποίησης” των μεγάλων αυθαιρέτων (κατηγορίας 5), μας ανησυχούν ιδιαίτερα.
Τέλος, με δεδομένο ότι το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με το περιβάλλον και τα δάση, να βάλει το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και κυρίως να σταματήσει να προσφέρει προς εκμετάλλευση στους φίλους της τον δημόσιο χώρο.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

Πήγαινε στην κορυφή