Το πρώτο βήμα έγινε!

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το πρώτο βήμα έγινε!

«Σήμερα είναι η αρχή, αυτή η ειρηνική και συμβολική κατάληψη είναι μόνο η αρχή. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει: να γίνει επιτέλους αυτός ο εγκαταλειμμένος χώρος δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού.» Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους Γαλατσιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Γαλατσίου για κατάληψη του Παλαί Γαλατσίου, το πρωί της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου.

H τοπική κοινωνία έδωσε το παρών σ’αυτό το κάλεσμα κι έτσι λίγο μετά τις 11 το πρωί της περασμένης Κυριακής μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, εκπροσώπους τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, συλλογικότητες και απλοί δημότες πέρασαν τις πύλες του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, ξεκινώντας έτσι την ειρηνική και συμβολική κατάληψη του χώρου.
Μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο οι εγκαταστάσεις του Παλαί Γαλατσίου ήταν ερμητικά κλειστές, παντελώς αναξιοποίητες, παρατημένες στην τύχη τους. Ώσπου πριν δύο μήνες η καγκελόπορτα άνοιξε για να υποδεχτεί μεγάλο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Και τώρα, με τους μετανάστες και πρόσφυγες να το έχουν πια εγκαταλείψει, ήρθε η ώρα να περάσει στα χέρια του Γαλατσίου, για τον κόσμο και τη νεολαία του. Όσοι συμμετείχαν στην κατάληψη της Κυριακής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του, να διαπιστώσουν το μέγεθός τους και να προβληματιστούν ίσως για την καλύτερη αξιοποίησή τους.
Από την Κυριακή, ημέρα της κατάληψης, και μετά υπάρχουν στο Παλαί βάρδιες προσωπικού ενώ υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου έχουν ήδη προχωρήσει στον καθαρισμό των χώρων του και κυρίως της μεγάλης βοηθητικής αίθουσας, εκεί όπου το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, συμβολικά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πολης μας (σ.σ. ο «Παλμός» θα βρίσκεται στο τυπογραφείο την ώρα εκείνη).
Επίσης, στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές της βδομάδας, αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης ώστε να κοστολογηθεί η λειτουργία του Παλαί, μελέτη την οποία θα πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής. Να πούμε πως στη συνάντηση συμμετείχαν και ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Σπύρος Πάντζας ειδικός συνεργάτης της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γαλατσίου Γερμάνος Μελισσουργός.
Το θέμα έχει ακόμα πολύ μέλλον. Ωστόσο η δημοτική αρχή φαίνεται πως έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να το φέρει εις πέρας ώστε το Παλαί Γαλατσίου να παραμείνει χώρος αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή