Νίκος Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης- Τσίπρας έχουν ευθύνη για την ενεργειακή εξάρτηση και τα τιμολόγια – ρεκορ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης- Τσίπρας έχουν ευθύνη για την ενεργειακή εξάρτηση και τα τιμολόγια – ρεκορ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ TRT ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΩΤΗΡΗ ΠΟΛΥΖΟ:

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ-ΡΕΚΟΡ

Στο πλαίσιο συνέντευξης, που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε αυστηρή κριτική τόσο στην ατολμία της κυβέρνησης να προστατεύσει το εισόδημα των νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια όσο και αναφορικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνουν οι καταναλωτές τη ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της από τη Δικαιοσύνη.

«Δείχνουν ότι είναι αμετανόητοι. Ας υποθέσουμε ότι τα δικαστήρια δεν βγάλουν ευνοϊκή απόφαση, θα έρθουν τεράστιοι λογαριασμοί σε όλους τους Έλληνες! Γιατί δεν κάνουμε αυτό που υπάρχει στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν; Πλαφόν στη λιανική τιμή . Δυο είναι πανευρωπαϊκά τα εργαλεία: Κάποιες χώρες βάζουν πλαφόν στη λιανική τιμή –αυτό πρέπει να κάνει και η Ελλάδα- και άλλες χώρες όπως αυτές στην Ιβηρική Χερσόνησο, πέτυχαν εξαίρεση βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή 50 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το πέτυχαν γιατί η εξάρτηση τους από το φυσικό αέριο είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι 2,5 φορές κάτω από την εξάρτηση της Ελλάδας. Τσίπρας – Μητσοτάκης έχουν την απόλυτη ευθύνη για την τεράστια εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο που οδηγεί το τιμολόγιο σε ρεκόρ αύξησης συγκριτικά με άλλα κράτη» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο λαϊκισμός και το πελατειακό κράτος συνέτριψαν πολλές από τις ευκαιρίες της χώρας ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και «πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» συμπλήρωσε.

«Με ενοχλεί να μου βάζουν ψευτοδιλήμματα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Ο ένας μας λέει για προοδευτικά μέτωπα. Ποιο είναι το προοδευτικό μέτωπο; Τη μια σφιχταγκαλιάζεται με τον Πάνο Καμμένο της Ακροδεξιάς, την άλλη σφιχταγκαλιάζεται με τον ανορθολογικό, απαξιωτικό τρόπο συμπεριφοράς του κ. Πολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για ρεαλισμό και ορθό λόγο. Είναι ρεαλισμός να έχεις φτιάξει ένα επιτελείο πέντε ανθρώπων στο Μαξίμου; Να διοικεί με πέντε φίλους και συγγενείς μια χώρα; Ρεαλισμός είναι: βλέπω το πρόβλημα, το βάζω κάτω και το λύνω. Πρόοδος είναι να έχουμε στο μυαλό τους πιο ευάλωτους, τους ανθρώπους του μόχθου, την παραγωγική Ελλάδα. Αυτά τα δυο στοιχεία είναι στο πυρήνα της πολιτικής μου» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το δίλημμα είναι: Με δυο πρωθυπουργούς που απέτυχαν και συσσώρευσαν νέα προβλήματα στις πλάτες του ελληνικού λαού ή με μια πολιτική λύσεων, την πολιτική του συγκεκριμένου; Αυτό είναι το δίλημμα και ζητώ από τον ελληνικό λαό να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Σε ηγέτες αυταρχικούς, αναθεωρητές, που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο έχουμε κοινή απάντηση: Οικονομικές κυρώσεις και δεν δίνουμε εξοπλισμούς ως ΕΕ , όπως προσωπικά έχω πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Πήγαινε στην κορυφή