Προγραμματική Σύμβαση για έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Λαϊκού Νοσοκομείου

ΥΓΕΙΑ
Προγραμματική Σύμβαση για έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Λαϊκού Νοσοκομείου

Ανακοίνωση Περιφέρεια Αττικής:

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και το Διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου Θ. Ροΐδη, η Προγραμματική Σύμβαση για έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του, προϋπολογισμού περίπου 1 εκατ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Με έργα υποδομών και με την εξασφάλιση σύγχρονων μηχανήματων ενισχύουμε το σύστημα υγείας και συμβάλλουμε στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ» Θεοφάνης Ροΐδης,παρουσία του Καθηγητή Νεφρολογίας και Προέδρου του Ωνάσειου Ιωάννη Μπολέτη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιάννη Κεχρή, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου Αδαμαντίας Εγγλεζοπούλου και της Προϊσταμένης Υποδιεύθυνσης Τεχνικού Ελένης Παπαγεωργίου, υπέγραψαν σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού και υποδομών του νοσοκομείου.

Τα έργα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 990.760,00 €και αφορούν μεταξύ άλλων στην κατασκευή μεταλλικής «γέφυρας» που θα ενώνει τις πτέρυγες του κεντρικού συγκροτήματος με την πτέρυγα του κτιρίου «Β», στην προσθήκη φρεατίων ανελκυστήρων, στην κατασκευή σύμμικτης πλάκας, στην ανακατασκευή του Α’ Ορόφου, κ.α. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν, επίσης οικοδομικές εργασίες, ύδρευση – αποχέτευση, κλιματισμό, πυρανίχνευση, επιστρώσεις, κουφώματα, είδη υγιεινής και χρωματισμούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη του Νοσοκομείου και με τον Καθηγητή κ. Μπολέτη για την περαιτέρω συμβολή της Περιφέρειας μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής 2021 -2027 προκειμένου να εξασφαλιστεί ένας σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος. Τα στελέχη του ΓΝΑ «Λαϊκό», ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή του στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υποδομών υγείας και διατύπωσαν την ικανοποίηση τους καθώς στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής βρίσκεται ένας καλός γνώστης, όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της υγείας, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση παρεμβάσεων και δράσεων.

Από την πλευρά ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τα νοσοκομεία της Αττικής με στόχο την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών.

«Σήμερα είχα τη μεγάλη χαρά να συναντηθώ με στελέχη ενός Νοσοκομείου στο οποίο ξεκίνησα ως ειδικευόμενος Ιατρός και μάλιστα είχα τη τιμή να συνεργαστώ με επιστήμονες όπως ο καθηγητής κ. Μπολέμης. Στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιούμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που στόχο του έχει να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την υγεία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο χρηματοδοτούμε έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων, αλλά συμβάλλουμε μέσω του ΕΣΠΑ και στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Θέλω να συγχαρώ το διοικητή του νοσοκομείου και τους άξιους συναδέλφους ιατρούς οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή