Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα άνοιξαν τις εγγραφές του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα άνοιξαν τις εγγραφές του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε δράση και πρωτοβουλία που συμβάλει στην εξωστρέφεια και τη διεθνή προβολή της Αττικής μας»

Ανακοίνωση Περιφέρεια Αττικής:

Οι εγγραφές ανοίγουν από την Δευτέρα 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι. Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε την κ. Σακοράφα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, όπου συζήτησαν, τόσο για τις κοινές τους δράσεις για το Μαραθώνιο της Αθήνας, όσο και για άλλα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό στίβο. Παράλληλα ήταν οι πρώτοι που έκαναν εγγραφή συμμετοχής στον αγώνα.

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Αττικής, να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες μέσω των οποίων θα προβληθεί διεθνώς η Αττική.
Ο Περιφερειάρχης με αφορμή τη συνάντηση με την κ. Σακοράφα επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Μαραθώνιος Αθήνας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Αποτελεί ένα γεγονός που αναδεικνύει την Αττική σε διεθνές επίπεδο και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής και του θεματικού τουρισμού που σχετίζεται με τον αθλητισμό, την υγεία και την ευεξία. Σε εκδηλώσεις και αθλητικά γεγονότα όπως το συγκεκριμένο η Περιφέρεια Αττικής είναι σταθερός σύμμαχος και υποστηρικτής».
Από την πλευρά της η κ. Σακοράφα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τόνισε: “Χάρη και στη δική σας στήριξη καταφέραμε την περσινή χρονιά να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πλέον προχωράμε μαζί με υψηλότερους στόχους, για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τα αθλητικά ιδεώδη, την ιστορία της πόλης, την ομορφιά της Αττικής μας”.
Η φετινή διοργάνωση (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου) θα διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα και θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δρομείς για συμμετοχή στον ιστορικότερο αγώνα 42 χιλιομέτρων και 195μ., στον “Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Αυθεντικό” (13/11).
Να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας θα δεχθεί ακόμη περισσότερους δρομείς σε σχέση με τον αγώνα του 2021 που ήταν περιορισμένος λόγω της πανδημίας. Συνολικά 15.000 θέσεις θα ανοίξουν για τον αγώνα μαραθωνίου, 15.000 για τα 5χλμ. και 12.000 για το 10άρι.Για πρώτη φορά φέτος θα γίνει το Σάββατο (12/11) Φοιτητικός νυχτερινός αγώνας 10χλμ. με όριο συμμετοχής τα 2.000 άτομα. Το σύνολο των δράσεων του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς και του διεθνούς συνεδρίου που ετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.
Επιπλέον φέτος, επιστρέφει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και ο παιδικός αγώνας 1.200 μ., στον οποίο θα συμμετάσχουν 900 παιδιά. Οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα, θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.
Σε ό,τι αφορά στις εγγραφές στους υπόλοιπους αγώνες θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά – και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – στο site του Μαραθωνίου Αθήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή