Ιστορική συνεδρίαση

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ιστορική συνεδρίαση

Ιστορική χαρακτηρίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, εντός του Παλαί. Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε μετά την επίσκεψη του δημάρχου στο ΤΑΙΠΕΔ και είχε, όπως ειπώθηκε, καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Θέλουν να δωθεί προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι ο Δήμος Γαλατσίου θεωρεί αυτό τον χώρο δικό του και θα αγωνιστεί μέχρι να του παραχωρηθούν οριστικά το σύνολο των εγκαταστάσεων.

Πάνω σ’αυτό το ζήτημα υπήρξαν τοποθετήσεις απ’όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι τόνισαν ότι εμείς διεκδικούμε την παραχώρηση όλων των χώρων του Παλαί και δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με τους βοηθητικούς χώρους, οι οποίοι έχουν ήδη περιέλθει στα χέρια του Δήμου μετά την κατάληψη.
Όλοι στις τοποθετήσεις τους κατήγγειλαν τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και παλιά δημοτική σύμβουλο Γαλατσίου Ελένη Αυλωνίτου, η οποία σε μια συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM, είπε ότι «η τοπική κοινωνία έχει λόγο εκεί μέσα. Έχει τον πρώτο λόγο. Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, εμείς χρειαζόμαστε τους βοηθητικούς χώρους. Ας υπάρξει και μια πρόταση από την ΑΕΚ. Γνωρίζουν ότι και την ΑΕΚ στηρίζω.»
Την επόμενη μέρα, 18 Δεκεμβρίου, η κα Αυλωνίτου επανήλθε με δελτίο τύπου στο οποίο τονίζει ότι «μετά από συκοφαντική επίθεση που έγινε εναντίον μου και ενώ δεν ήμουν παρούσα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την παραποίηση μιας από τις πολλές συνεντεύξεις που έχω δώσει για το Παλαί, για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να ξεκαθαρίσω ότι παραμένω αμετακίνητη στην απαίτηση να εφαρμοστεί απόλυτα και χωρίς εκπτώσεις η ομόφωνη θέση όλων των Γαλατσιωτών να παραμείνει το Παλαί δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού».
Η κριτική που έγινε στην κα Αυλωνίτου από τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις δηλώσεις της, δεν μπορεί να θεωρηθεί συκοφαντική επίθεση, όπως λέει η ίδια, γιατί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM είχε δηλώσει «ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, εμείς (σ.σ. το Γαλάτσι) χρειαζόμαστε τους βοηθητικούς χώρους». Και βέβαια απουσίαζε από τις δηλώσεις της η πάγια θέση του Δημοτικού Συμβουίου για «δημόσια χώρο αθλητισμού και πολτισμού». Αυτό το λέει στην απάντησή της σε αυτά που ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβουλιο. Αλλά λέει και κάτι άλλο το οποίο θα προκαλέσει, κατά τη γνώμη μου, νέο κύμα κριτικής στο πρόσωπό της. Όταν λες «δεν μπορεί να παραχωρηθεί το Παλαί για αποκλειστική χρήση σε καμία επαγγελματική ομάδα» είναι σαν να επιβεβαιώνεις τη πρώτη δήλωση στο ραδιόφωνο για μικτή χρήση από το Δήμο και από κάποια επαγγελματική ομάδα του μπάσκετ.
Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο για το τί ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν από κοινού με το δήμαρχο Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, την αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου με τους υπευθύνους του ΤΑΙΠΕΔ. Οριστικοποιήθηκε η πρόταση για μελέτη βιωσιμότητας, όπως ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ, για τη χρήση και τη διαχείριση του χώρου, την οποία μελέτη θα πληρώσει τελικά ο δήμος Γαλατσίου. Εκκρεμεί μια συνάντηση με τον υφ. Αθλητισμού Γιώργο Κοντονή και θα γίνει ενημέρωση των βουλευτών της Β’ Αθήνας. Όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι ο Δήμος βρίσκεται μέσα στο Παλαί μετά από 11 χρόνια και τόνισαν ότι θα πρέπει να περιφρουρηθεί αυτή η κατάκτηση, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι δικεκδικούμε το σύνολο των εγκαταστάσεων.
Πιο δηκτική πάντως ήταν η δήλωση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι» Σπύρου Παναγιώτου, ο οποίος είπε ότι «η τύχη του Παλαί θα κριθεί στο Χίλτον, εκεί παίρνονται όλες οι αποφάσεις. Ούτε στη Βουλή ούτε στου Μαξίμου λαμβάνονται αποφάσεις».
Αν δεν φροντίσουν όμως να υπάρξει θέρμανση του χώρου, μη σκεφτούν να ξανασυνεδριάσει εκεί το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί προχθές ξεπαγιάσαμε στην κυριολεξία. Τουλάχιστον ο ομιλών…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή