Κυρανάκης: Δική μας ευθύνη να λύσουμε το πρόβλημα στα Πανεπιστήμια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρανάκης: Δική μας ευθύνη να λύσουμε το πρόβλημα στα Πανεπιστήμια

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

Τέλος στο “μπάχαλο” που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια από τους κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές ζήτησε να μπει άμεσα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ελεγχόμενη είσοδο ούτως ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας που επικρατούν και πάλι τις τελευταίες ημέρες.

Με αφορμή τις νέες επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ, παραδέχτηκε ότι η ΝΔ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την κάθαρση στα ΑΕΙ αλλά η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. “Αυτό το μπάχαλο μας πάει πίσω. Είναι ευθύνη μας να το λύσουμε. Αν θέλετε να είμαστε ειλικρινής η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω σε αυτό. Έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό και ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να ανήκουν στους φοιτητές του. Να είναι καθαρά πανεπιστήμια με ελεγχόμενη είσοδο. Δεν είναι απλά βρώμικα πανεπιστήμια, είναι βανδαλισμένα πανεπιστήμια. Αυτά γίνονται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η καταστροφή είναι κάτι δωρεάν και ότι δεν πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Από την εποχή τη δική μου δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα”, ανέφερε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αττικής με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισήμανε πως πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα η ελεγχόμενη είσοδος, ξεκαθαρίζοντας πως τόσο η κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Παιδείας έχουν δείξει τις προθέσεις τους για την επίλυση της κατάστασης. “Ο νόμος για το άσυλο έχει ψηφιστεί και η αστυνομία επεμβαίνει. Δεν θέλω αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια αλλά πανεπιστήμια που θα έχουν ελεγχόμενη είσοδο για όσους έχουν θέση εκεί.”, επισήμανε.

Απαντώντας στις επικρίσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Σκορδίνη σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως “χαϊδεύει” για χρόνια τους κουκουλοφόρους μέσα στα πανεπιστήμια. “Ξέρετε για ποιο λόγο έγινε αναγκαία η χρήση της πανεπιστημιακής αστυνομίας; Γιατί υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι που χαϊδεύετε επί δεκαετίες στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους αφήνετε και τους επικροτείτε, γιατί είναι δικά σας παιδιά. Αυτό κάνατε με τον ρουβίκωνα, αυτό κάνετε με τα πανεπιστήμια, αυτό κάνατε και με τα Εξάρχεια. Υπάρχουν άνθρωποι που γκρεμίζουν τις βιβλιοθήκες με τα χρήματα των φορολογούμενων. Τι θα τους κάνετε; Οι φοιτητές θα αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα; Άρα, θα μπαίνει ο κάθε αναρχικός μέσα στο πανεπιστήμιο με μολότοφ και θα γκρεμίζει ότι χτίζουν οι φορολογούμενοι με τα χρήματά τους;”, διερωτήθηκε.

Πήγαινε στην κορυφή