Ανδρέας Λοβέρδος: Η αίτηση της Φινλανδίας αποτελεί δεύτερη ήττα για τον Ρώσο Πρόεδρο μετά από εκείνη στο πεδίο της μάχης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρέας Λοβέρδος: Η αίτηση της Φινλανδίας αποτελεί δεύτερη ήττα για τον Ρώσο Πρόεδρο μετά από εκείνη στο πεδίο της μάχης

Δήλωση Α. Λοβέρδου από την Εσθονία για την πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ:

Η ανακοίνωση της πρόθεσης της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αμέσως μας βρήκε στην Βουλή της Εσθονίας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Βουλευτές από 12 κράτη μέλη καθώς και Σουηδοί και Φινλανδοί Βουλευτές και από ευρύτατο κομματικό φάσμα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού.

Η οικογένεια των κρατών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας καλωσορίζει την πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί το ΝΑΤΟ. Οι Φινλανδοί είναι ένα δημοκρατικό έθνος που έχει αποδείξει με αγώνες και με το αίμα του την προσήλωση του στις αξίες της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανοικτής κοινωνίας.

Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία στρέφει τους λαούς, τον έναν μετά τον άλλον γιατί έπονται και οι Σουηδοί, εναντίον των Ρώσων εισβολέων και ενεργοποιεί τα δημοκρατικά και αμυντικά αντανακλαστικά όλων των λαών του δυτικού κόσμου.

Η αίτηση της Φινλανδίας αποτελεί δεύτερη ήττα για τον Ρώσο Πρόεδρο μετά από εκείνη στο πεδίο της μάχης, που νόμιζε πως θα καταλάβει το Κιέβο αμέσως. Τώρα υφίσταται μείζον πολιτικό πλήγμα στο πιο ευαίσθητο θέμα: στην εικόνα που προέβαλε πως κράτη της περιοχής είναι δορυφόροι του. Αυτό που χαρακτηριζόταν ως «φινλαδοποίση» έλαβε τέλος.

Πήγαινε στην κορυφή