Υλοποίηση κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Υλοποίηση κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής:

Γ. Πατούλης: «Η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής και η θωράκιση της ζωής κάθε πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητά μας»

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις της για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και την οδική ασφάλεια στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε το έργο κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στο ύψος του Σκαραμαγκά, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου. Στόχος του έργου είναι να προστατεύεται η οδός από τη συσσώρευση υδάτων επί του καταστρώματός της και κατ’ επέκταση να αποφεύγεται η εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων.

Η κατασκευή των δύο νέων συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων απαιτεί την κατάληψη της ΛΕΑ κατόπιν εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και εκτός ωραρίου στα τμήματα της ΛΕΑ και κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα παραδίδεται στην κυκλοφορία, ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στους οδηγούς.

Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή Συλλεκτήρα Αγωγού ομβρίων στη ΝΕΟΑΚ στο ύψος Σκαραμαγκά», υλοποιείται από την Διεύθυνση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Φθινοπώρου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στον στρατηγικό σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια του κρισιμότερου κυκλοφοριακά δυτικού οδικού άξονα του λεκανοπεδίου και αποτελεί συνέχεια των έργων οδοποιίας, διαγραμμίσεων και απομάκρυνσης της επικίνδυνης για την κυκλοφορία βλάστησης από την κεντρική νησίδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα και η βελτίωση του φωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε όλο το μήκος του οδικού άξονα.

Με αφορμή την υλοποίηση του έργου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης επισημαίνει:«Με συνέπεια στην εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα εργασιών για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής. Κάθε μέτρο που υλοποιείται προς την κατεύθυνση αυτή, θωρακίζει τη ζωή κάθε πολίτη στην Αττική μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή