Η Ελλάδα πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε όλη την ΕΕ

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Παπαδημητρίου, που χειρίζεται τα προγράμματα ΕΣΠΑ. «Συγχαρητήρια αξίζουν στην ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξης και στα συναρμόδια υπουργεία. Η Ελλάδα δεν είναι ο κακός μαθητής, όπως έχουμε συνηθίσει. Το ΕΣΠΑ σε όλη την Ευρώπη για την Ελλάδα εγκρίθηκε πρώτο. Έχουμε την ευκαιρία να ξοδέψουμε πρώτοι χρήματα, από αυτά τα 20 δις, τα οποία θα μπορούμε να πάρουμε και να ενισχύσουμε όλους τους φορείς και τους δικαιούχους στη χώρα μας για τα επόμενα επτά χρόνια. Τους επόμενους 2-3 μήνες θα έχει εγκριθεί το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στη χώρα μας και ήδη ξεκινούν οι πρώτες προσκλήσεις για δικαιούχους ου θα μπορούν να υποβάλουν φακέλους και να έχουν χρηματοδότηση», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου. «Τώρα τρέχει μια πρόσκληση ενίσχυσης επιχειρήσεων COVID, τον Ιούνιο ξεκινούν τα προγράμματα στον αναπτυξιακό νόμο, και το επόμενο δίμηνο ξεκινούν και οι πρώτες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ», συνέχισε.

«Πλέον κάποιος που έχει επιχείρηση ή δικαιούται ΕΣΠΑ θα πρέπει να ξεκινήσει να προετοιμάζει ένα σωστό φάκελο, γιατί πλέον είτε ΕΣΠΑ, είτε Ταμείο Ανάκαμψης, είτε αναπτυξιακός νόμος, υπάρχουν τρία βασικά εργαλεία όπου μπορεί να τύχει χρηματοδότησης», εξήγησε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι «Τον Ιούνιο ξεκινούν οι δράσεις για τα τουριστικά, μετά έρχεται η μεταποίηση, η γυναικεία επιχειρηματικότητα προγραμματίζεται, η ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα μπορούν τους επόμενους μήνες να υποβάλουν φακέλους για να τύχουν χρηματοδότησης».

«Τα πακέτα αυτά δεν είναι για λίγους, αλλά για αυτούς που έχουν ώριμο φάκελο, που σημαίνει ότι η επιχείρηση, ένας ιδιώτης, ένας δημόσιος φορέας, έχει μελετήσει την πρόσκληση που τον αφορά, έχει συγκεντρώσει σωστά τα έγγραφά του και έχει υποβάλει στο ηλεκτρονικό σύστημα μια σωστή πρόταση», τόνισε ακόμα ο κ. Παπαδημητρίου.

https://www.megatv.com/2022/05/19/i-ellada-proti-stin-aporrofisi-tou-espa-se-oli-tin-ee/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή