Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Διονύσου με ποσό 318.000 € για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

Δήμος Διονύσου
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Διονύσου με ποσό 318.000 € για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ανακοίνωση Δήμου Διονύσου:

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τις «πράσινες» μετακινήσεις και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών, προχώρησε ο Δήμος Διονύσου.

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε, έλαβε την έγκριση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων με ποσό χρηματοδότησης ύψους 318.000 €.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά και δωρεάν όλοι οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν και σημεία, σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου, για τη φόρτιση και τη στάθμευση των ποδηλάτων αυτών.

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος web based , ένα λογισμικό διαχείρισης και ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη δωρεάν μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Ο Δήμος Διονύσου έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να υποστηρίζει σταθερά κάθε πρωτοβουλία που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Με τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή