Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Για να εκνευρίζεται ο Ερντογάν, κάτι κάνουμε σωστά ως χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Για να εκνευρίζεται ο Ερντογάν, κάτι κάνουμε σωστά ως χώρα

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

Στις προκλήσεις της Τουρκίας και στην ακραία ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας μπορούν να διασφαλίσουν την εδαφική της ακεραιότητα.

Όπως τόνισε η χώρα μας και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσουν πολιτική κατευνασμού, καθώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. “Όλα αυτά τα χρόνια οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν την δυνατότητα να εξοπλιστούν. Τώρα η αεροπορία έχει υπεροχή. Όταν ακυρώνεται το πρόγραμμα F35 για την Τουρκία είναι μία καλή εξέλιξη. Αυτή η μακροπρόθεσμη στρατηγική δείχνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει πολιτική κατευνασμού. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Αν η Τουρκία θέλει να εξοπλιστεί περισσότερο πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας για να είμαστε ασφαλείς. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει ένα καθεστώς casus belli σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας.”, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Επιπρόσθετα, εξήγησε πως μία Ελλάδα που είναι ισχυρή στρατιωτικά εμπνέει περισσότερο σεβασμό. “Μία Ελλάδα που θα εξαρτά την ασφάλειά της από προθέσεις άλλων χωρών είναι μία ανίσχυρη χώρα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί η Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας πήγε στον κ. Τραμπ και προσχώρησε στις θέσεις της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας ήταν με τη μαντήλα της Παλαιστίνης έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η Αριστερά πρέπει να καταλάβει ότι αυτό είναι το συμφέρον όλων. Δεν ζούμε σε μία εποχή όπου οι λαοί μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια μιας χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις το κάνουν αυτό και ο λαός το επικροτεί”, είπε.

Αναφορικά με τα ανταλλάγματα, τα οποία όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πήρε η ελληνική κυβέρνηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επισήμανε πως: “Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή θέλουν να έχουν κάποιες βάσεις. Θα θέλαμε να είναι αυτές οι βάσεις στην Τουρκία ή στην Ελλάδα; Ας σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα γεωπολιτικά ποιο είναι το συμφέρον της χώρας. Όλες οι κινήσεις όταν συμβαίνουν από την Ελλάδα δείχνουν πως η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της όπως και ο Ερντογάν. Κάπως πρέπει να απαντήσει ο κ. Ερντογάν καθώς πιέζεται εκλογικά. Έχουν βγει διάφορες φήμες και δημοσιεύματα που δείχνουν πόσο αγχωμένος είναι για μία εκλογική ήττα. Θεωρεί πως η απάντηση στην Ελλάδα που αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται είναι οι προκλήσεις. Άρα, εμείς κάνουμε κάτι καλά.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή