Χρήστος Σπίρτζης: Με τη βιβλιοθήκη ή με το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Σπίρτζης: Με τη βιβλιοθήκη ή με το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη;

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη KO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη:

Ακινητοποιημένοι φοιτητές στο έδαφος, δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και εντός των κτιρίων του Πανεπιστημίου, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο, προσαγωγές…

Τελικά το προπαγανδιστικό δίλλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα», έλαβε σήμερα την πραγματική του διατύπωση, αφού εκτός των πολλών άλλων βιαιοτήτων εντός του Πανεπιστημίου, οι μονάδες καταστολής έριξαν δακρυγόνα στην είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ με αποτέλεσμα να βγουν τρέχοντας όσοι φοιτητές διάβαζαν.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έδειξε σήμερα, για άλλη μία φορά, πως οραματίζεται την λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το αίτημα των φοιτητών για άμεση αποχώρηση των σωμάτων καταστολής από το εσωτερικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, αντιμετωπίσθηκε με τον «δημοκρατικό διάλογο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ακινητοποιημένοι φοιτητές στο έδαφος, δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και εντός των κτιρίων του Πανεπιστημίου, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο, προσαγωγές…

Θαυμάζουμε στις φωτογραφίες που ακολουθούν πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη νεολαία μας, τα παιδιά μας, το φοιτητικό κίνημα….

Η νέα επίδειξη ωμής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σημειώνεται, μάλιστα, λίγες, μόλις, ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά από ρίψη από αστυνομικού των ΜΑΤ, χειροβομβίδας κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή (!).

Το ψευτοδίλημμα της Νέας Δημοκρατίας “ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες” δεν αποπροσανατολίζει τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας που αντιλαμβάνεται ότι το αληθινό δίλημμα είναι “ή ελεύθερα δημοκρατικά πανεπιστήμια ή αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη”.

Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να χρησιμοποιεί την αστυνομία ως όργανο επιβολής του τρόμου και της πάταξης και ως μέσο εκδίκησης στους νέους που αντιστέκονται σθεναρά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί εδώ και τρία χρόνια τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.​

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή