Πάτρα: Μέχρι το τέλος του μήνα η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών 

ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα: Μέχρι το τέλος του μήνα η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών 

Απο την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Στο θρίλερ της Πάτρας, σε εξέταση DNA θα υποβληθεί το αίμα που βρέθηκε μέσα σε φιαλίδιο ξεχασμένο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το αίμα της μικρής Τζωρτζίνας. Την εξέταση είχε ζητήσει η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του παιδιού μητέρα του και η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημά της. Η οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί, επίσης, εάν το σημείωμα που βρέθηκε στη σχολική τσάντα του παιδιού και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη.

Δεκτό έγινε το αίτημα που είχε υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια προκειμένου να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. «Μετά από τρεις μήνες έντονης έρευνας, μετά από 3 μήνες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ατελείωτων συζητήσεων για την υπόθεση ξαφνικά εμφανίστηκε ένα φιαλίδιο το οποίο φαίνεται να είναι ξεχασμένο κατά μία πληροφορία σ’ ένα ψυγείο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των τροφίμων», δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος. «Ορθά η ανακρίτρια ζητάει εξέταση DNA για να μην υπάρχει αμφισβήτηση για κανέναν ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού», επισήμανε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν δείγμα από την κατηγορούμενη και το Μάνο Δασκαλάκη προκειμένου να προβούν στην εξέταση των δειγμάτων της μικρής Τζωρτζίνας που έχουν βρεθεί όχι μόνο στο «Καραμανδάνειο» αλλά και στα άλλα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στο Αγλαΐα Κυριακού και το Ωνάσειο. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα δείγματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τοξικολογικό έλεγχο. «Με τα ίδια αυτά υλικά θα μπορέσουν να γίνουν τοξικολογικές αναλύσεις, με τα πρωτόκολλα που οι τοξικολόγοι γνωρίζουν» προσέθεσε ο κ. Λέων.

H οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί και το εάν το σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη. «Υπάρχει προβληματισμός στην οικογένεια εάν αυτός είναι ο γραφικός της χαρακτήρας ή όχι. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη ημέρα. Είναι κάτι που πιθανότατα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης. Σύμφωνα με την οικογένεια, η χρήση διατυπώσεων στο σημείωμα είναι περίεργη για παιδί αυτής της ηλικίας.

Εξελίξεις «βόμβα» έρχονται στην άγρια υπόθεση -όπως εξελίσσεται- με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Μετά την κατηγορία ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στο Κορυδαλλό ως ύποπτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας είχε την ίδια… τύχη. Σε αυτό είχε συνηγορήσει και η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, μιλώντας στο MEGA, ωστόσο η κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε την νεκροτομή στο βρέφος θα έχει βαρύνουσα σημασία.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ήταν υποχρεωμένη να συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεσή της για την Ίριδα το πόρισμα της παθολογοανατομικής εξέτασης της κ. Μητσέλου, που διέγνωσε ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβοκόμβου. Έγκυρες, ωστόσο, ιατροδικαστικές πηγές, αναφέρουν ότι η κ. Τσιόλα στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την αγενεσία του φλεβόκομβου ως αίτιο του θανάτου της Ίριδας. Αντιθέτως, θα επικεντρωθεί στην δική της διαπίστωση (πνευμονικό οίδημα) και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.

https://www.megatv.com/2022/06/03/patra-mexri-to-telos-tou-mina-i-paradosi-tou-porismatos-ton-iatrodikaston-egklimatiki-energeia-kai-o-thanatos-tis-mikris-iridas-teleytaies-ekselikseis/

Πηγές

φωτογραφια αρχειου
Πήγαινε στην κορυφή