Δήμος Ηρακλείου: Χορήγηση επιδόματος 1000 ευρώ σε νέες οικογένειες του Δήμου που γέννησαν το πρώτο τους παιδί

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου:

14 ακόμα οικογένειες που γέννησαν το πρώτο τους παιδί λαμβάνουν το επίδομα των 1000 ευρώ που έχει θεσπίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Ακόμα 14 οικογένειες της πόλης με χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν το επίδομα των 1000 ευρώ το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για κάθε πρώτο παιδί Ηρακλειωτών που γεννιέται. Οι σχετικές αιτήσεις εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, μετά από τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, και τις επόμενες ημέρες τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Με την κάλυψη των 14 αιτήσεων ανεβαίνουν σε 19 οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα των 1000 ευρώ από την αρχή του 2022 ενώ, πλέον, δεν υπάρχουν άλλες οικογένειες με αίτηση σε εκκρεμότητα.
«Φυσικά η Κοινωνική Υπηρεσία συνεχίζει ανά πάσα στιγμή να υποδέχεται τα αιτήματα των κατοίκων γονιών της πόλης που φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί προκειμένου να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα, στις πρώτες ανάγκες της διεύρυνσης της οικογένειάς τους. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι νέοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Παπαϊωάννου 15-17 και στα τηλέφωνα 2102716636, 2102724045 – προκειμένου να τους κατευθύνουμε για το πώς θα κάνουν την αίτησή τους», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.
«Αυτή την περίοδο, που το δημογραφικό έχει μπει στην κορυφή της ατζέντας, είναι ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στέκεται στο πλευρό τους με όσες δυνάμεις διαθέτει. Δεν ξέρω εάν τα 1000 ευρώ θα αποτελέσουν κίνητρο για κάποιους ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το πρώτο τους παιδί, είναι όμως ένα βοήθημα που, ουσιαστικά και συμβολικά, στέλνει ένα μήνυμα πως κανείς δεν θα είναι μόνος τους, ότι ο Δήμος είναι εδώ και τους νοιάζεται. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία που μας οδήγησε τα τελευταία χρόνια να πάρουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως δημοτική αρχή – και νομίζω είμαστε ο μόνος δήμος που το εφαρμόζει – χαίρομαι δε που έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε τόσες οικογένειες της πόλης μας», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή