«Διεκδικούμε όλο το Παλαί»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Διεκδικούμε όλο το Παλαί»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, μέσα στο Παλαί, η μαζικότερη μέχρι τώρα ολομέλεια της «Κίνησης Φορέων και Πολιτών Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων για τη διάσωση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου – Παλαί», μετά από πρωτοβουλία της Γραμματείας της.

ετά τη σύντομη εισήγηση και το σχέδιο απόφασης που παρουσιάστηκαν από τον Ίκαρο Πετρόπουλο, ακολούθησε ενημέρωση από τον Σπύρο Παναγιώτου για τις εξελίξεις γύρω από το Παλαί. Τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που κι εκείνη έλαβε χώρα εντός του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, και για τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.
Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τους Παπακώστα Κώστα (Νέα Ιωνία), Κελεπούρη Γιώργο, Στεργιόπουλο Βασίλη, Χατζούδη Νέστορα, Μπούρα Θανάση, Θεοδοσόπουλο Βασίλη, Μασούρα Γεράσιμο, Θεολόγου Ανδρέα, Αρβανιτάκη Κατερίνα, Σταυριανό Αντώνη, Κούτρα Γιώργο και Παπαδοκωστόπουλο Άρη. Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κοινή θέση όλων να παραμείνει το Παλαί χώρος αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και φυσικά κοινό αίτημα όλων ο αγώνας για τη διεκδίκηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του Παλαί.
Έγιναν πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις που συνέβαλαν στην τελική διαμόρφωση της απόφασης της ολομέλειας της Κίνησης. Συμφώνησαν όλοι, επίσης, το περιεχόμενο της απόφασης να κοινοποιηθεί στους Δήμαρχους Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας με ιδιαίτερη επιστολή.
Και μετά το πέρας της… διαδικασίας, ο «λόγος» πέρασε στον Αντώνη Χατζηγιάννη με την κιθάρα του. Στο μέρος αυτό της εκδήλωσης διακρίθηκαν ο Ηλίας Ανδριόπουλος (κιθάρα), Ηλίας Καραλιάς (κιθάρα και τραγούδι), Δόμνα Παντελιά (στο ζεϊμπέκικο) και Γιάννης Κατσώνης (στο τραγούδι). Ιδιαίτερα έντονη συμμετοχή στα λαϊκά άσματα είχαν οι Γιάννης Μυτιληναίος, Αντώνης Πολυχρόνης, Μπάμπης Μαυριδάκης και Νίκος Σουφλέρης.
Κρασί κουβάλησαν, εκτός από τον στρατηγό Γιάννη Μυτιληναίο, και ταμία της «Δράσης», και οι Μάνος και Παναγιώτης Βινιεράτος και Δημήτρης Τσούτσιας. Η «Ταβέρνα του Αντώνη» προσέφερε σουβλάκια, κοτόπουλα και πατάτες σε τιμές κόστους.
Με… ομοφωνία αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις πλέον να λαμβάνουν χώρα μέσα στο Παλαί και να έχουν ως «κατάληξη» ένα παρεΐστικο γλέντι. Τέλος, κοινή ήταν η αξίωση να οργανωθεί μεγάλη συναυλία στη μεγάλη αίθουσα με τις κερκίδες.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Στο Γαλάτσι, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, μετά από πρόσκληση της γραμματείας, συνήλθε η ολομέλεια της κίνησης, μέσα στο Παλαί και αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Χαιρετάμε την ειρηνική κατάληψη του ΠΑΛΑΙ που ήλθε ως αποτέλεσμα της διαχρονικής αγωνιστικής αντίδρασης απέναντι στην κάθε φορά προωθούμενη ιδιωτικοποίησή του και των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Αθηναίων, όπως και της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Γαλατσίου, πάντοτε με την αγωνιστική παρουσία των φορέων και των πολιτών του Δήμου Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής.
2. Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξή μας στη διεκδίκηση του συνόλου της εγκατάστασης, υπέρ δραστηριοτήτων άθλησης και πολιτισμού της νεολαίας της περιοχής και των αντίστοιχων φορέων. Η συνολική αξιοποίηση θα γίνει σταδιακά μετά την μελέτη που θα ανατεθεί στο Ε.Μ.Π., κατόπιν προγραμματικής σύμβασης η άλλου νόμιμου τρόπου.
3. Δηλώνουμε την απόλυτη πεποίθησή μας, ότι για την ευόδωση του μεγάλου αυτού στόχου και την αποτελεσματική λειτουργία της εγκατάστασης σύμφωνα με την χωροθέτησή της, ως Δημόσιου χώρου αθλητισμού και πολιτισμού, απαιτείται η συνεχής και στενή συνεργασία αλλά και συμμετοχή και των τριών Δήμων, που από κοινού με το κίνημα, προσφέρουν την αναγκαία δύναμη (δυναμική) για την εξουδετέρωση των όποιων πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων εγερθούν.
4. Ζητάμε να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες συγκρότησης διαδημοτικού οργάνου, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης, όσο και για την ανάθεση (Ε.Μ.Π.) και την παρακολούθηση μελέτης λειτουργίας, συντήρησης και δυνατότητας ανάπτυξης ήπιων ενεργειακών συστημάτων, προκειμένου να συρρικνωθεί το κόστος λειτουργίας.
5. Κρίνουμε απαραίτητο για την διευθέτηση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα από την δραστηριότητα, τις σχέσεις τις προτάσεις των διαφόρων Συλλόγων και ιδιαίτερα των αθλητικών και για την πρόληψη τυχόν τριβών, να ορισθεί προσωρινή Διοίκηση με διαβούλευση των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας.
6. Δηλώνουμε, τέλος, την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε την σημερινή απόφασή μας με κάθε νόμιμο μέσο, αλλά και αγωνιστικά όταν χρειασθεί.
7. Επισημαίνουμε την ανάγκη μεταφοράς μέρους της δραστηριότητας των φορέων της πόλης – περιοχής στους ήδη διαθέσιμους χώρους του ΠΑΛΑΙ, όπως και της ανάγκης συστηματικής ενημέρωσης των φορέων και των  κατοίκων της περιοχής γύρω από το ζωτικό για την πόλη – περιοχή θέμα.
8. Η απόφασή μας αυτή να επιδοθεί στους Δήμαρχους και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Αθηναίων, στον πρόεδρο της Ε’ Δημοτικής κοινότητας, όπως και στην Περιφέρεια Αττικής. Επίσης να κοινοποιηθεί σε κάθε πρόσφορο επικοινωνιακό μέσο.

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή