Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Νάξο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Νάξο

Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας :

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση ήταν το νησί της Νάξου. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής, συνοδευόμενοι από τους Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ Γιάννη Βρούτση, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα και τους Βουλευτές κ.κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Γιάννη Κεφαλογιάννη και Θέμη Χειμάρα, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά και από κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Νάξου όπου και επιθεώρησε ασθενοφόρο και πλοία του Λιμενικού, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, έκανε βόλτα στη Χώρα της Νάξου όπου και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Νάξου κ. Δημήτρη Λιανό, τον Έπαρχο κ. Ιωάννη Μαργαρίτη αλλά και με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών φορέων μεταξύ των οποίων εμπόρους, ξενοδόχους αλλά και εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιοδεία στα ορεινά χωριά του νησιού αλλά και συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Υπουργός δήλωσε: «Στόχος της επισκέψεως μας παρουσία υβριδικού κλιμακίου αποτελούμενο από Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των τοπικών μας βουλευτών αλλά και βουλευτών από άλλες περιοχές της πατρίδας μας της Νέας Δημοκρατίας στόχος ήταν η προβολή του κυβερνητικού έργου αλλά βεβαίως και ιδιαίτερη συμβολή της ενεργής κυβέρνησης στην ανάπτυξη σημαντικών πρωτοβουλιών και ευκαιριών στην περιοχή της Νάξου. Πολλά και σημαντικά έργα δρομολογήθηκαν και δρομολογούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία τρία χρόνια με αποκορύφωμα βέβαια την ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου πεδίου κρατικού αεροδρομίου στη Νάξο με σημαντικές παρεμβάσεις όπως είναι το φράγμα του Τσικαλαρίου και βεβαίως παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν σε σχέση με τον έλεγχο για την επάρκεια του πόσιμου νερού πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και βεβαίως παρεμβάσεις αυτές συνεχίζονται με άξονα και το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και ειδικότερα τη Γενική Γραμματεία νησιωτικής πολιτικής που έχει χρηματοδοτήσει πολλές δράσεις που αφορούν την ύδρευση αλλά και την αφαλάτωση στην περιοχή της Νάξου. Το θέμα της νησιωτικότητας μας απασχολεί συνολικά ως Κυβέρνηση Γι’ αυτό προχωρήσαμε και στην θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την γαλάζια οικονομία και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της νησιωτικότητας Κυρίως όμως θεσμοθετήσαμε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των νησιωτών ενίσχυσης των νησιωτικών επιχειρήσεων και βελτίωσης της ζωής των νησιωτών».

Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κος. Πάνος Αλεξανδρής στις παράλληλες συναντήσεις που έκανε, επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο Νάξου όπου και συναντήθηκε με Δικαστές και Εισαγγελείς που υπηρετούν εκεί, καθώς και με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Νάξου, σε νέο ανεγερθησόμενο Δικαστικό Μέγαρο, όπως και θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία, των Δικαστικών Υπηρεσιών στο νησί. Αμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το νέο κτίριο όπου στεγάζεται το Υποθηκοφυλακείο Νάξου. Ο ίδιος αμέσως μετά δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση, ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων της Δικαιοσύνης αλλά και ο ψηφιακός της εκσυγχρονισμός σε ολόκληρη τη χώρα. Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η ανέγερση του νέου Δικαστικού μεγάρου του Πρωτοδικείου της Νάξου. Επίσης η κυβέρνηση παρακολουθεί διά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από κοντά και προωθεί, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι δικαστές όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Η νησιωτική Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και στα θέματα Δικαιοσύνης αφού στόχος της είναι η επίλυση όλων των θεμάτων δικαιοσύνης και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της επικράτειας».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στην ανοιχτή συνάντηση και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών και στελεχών της ΔΗΜΤΟ Νάξου ΝΔ, αλλά και των φορέων της περιοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή