Νάσος Ηλιόπουλος: Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη ημέρα για τη χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλιόπουλος: Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη ημέρα για τη χώρα

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην εκπομπή «Alpha Τώρα» στην τηλεόραση του Alpha

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της ακριβείας “σε μια περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά, ακόμη και με δύο εργαζομένους, δεν βγάζουν τον μήνα”. Ο ίδιος τόνισε ότι “η κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει μέτρα, δεν θέλει να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον” και υποστήριξε ότι πρέπει “να αυξηθεί η πολιτική πίεση ώστε να γίνουν εκλογές”. “Η απάντηση στην ακρίβεια δεν μπορεί να είναι η υπομονή”, επισήμανε.

“Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παίρνει κανένα ρίσκο σταθερότητας. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός παράγοντας αστάθειας για τη χώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, φέρνοντας το εξής παράδειγμα: “Αυτές τις ημέρες θα είχαν δήθεν ανακοινωθεί οι τιμές του ρεύματος για τον Αύγουστο. Δεν ανακοινώθηκαν όμως γιατί οι εταιρείες παραγωγής ρεύματος ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν τιμές πολύ υψηλότερες ακόμη και σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Σκρέκας έδωσε παράταση. Η πραγματικότητα πίσω από αυτό είναι ότι δεν καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά ενσωματώθηκε στα κυμαινόμενα τιμολόγια και θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις”.

“Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη ημέρα για τη χώρα. Πρέπει άμεσα να φύγει. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με αυτή την κυβέρνηση”, είπε. “Να σας θυμίσω ότι τέλη Σεπτεμβρίου ο κ. Σκρέκας μιλούσε για αυξήσεις 2 με 3 ευρώ στο ρεύμα. Ήδη όμως από τον Αύγουστο η χώρα κατέγραφε αρνητικά ρεκόρ στη χονδρική -πολύ πριν τον πόλεμο. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί λοιπόν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται;” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέφτει διαρκώς έξω σε κάθε πρόβλεψη γιατί δεν θέλει να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, δεν θέλει να πάρει μέτρα”, υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα που θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ για ένα χρόνο και δεν έγινε ποτέ, μετά από “προσβλητικές δικαιολογίες”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι “πρέπει να αυξηθεί η πολιτική πίεση σε αυτή την κατεύθυνση”.

“Η απάντηση στην ακρίβεια δεν μπορεί να είναι η υπομονή. Ο κόσμος πρέπει να διεκδικήσει τα άμεσα μέτρα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του”, είπε σημειώνοντας τις αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας και στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, αλλά και επί των εργασιακών συνθηκών. “Το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιο καταστρατήγησε τη συλλογική σύμβαση του τουρισμού, και έκανε το πενθήμερο, εξαήμερο. Παραβίασε με βίαιο τρόπο τη συλλογική σύμβαση εργασίας”, τόνισε, αναφερθείς στο “φαινόμενο της μεγάλης παραίτησης στον τουρισμό ήδη από τον πρώτο μήνα της σεζόν”. “Με κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον τουρισμό επεκτείνονται οι Μανωλάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας τη διάλυση της επιθεώρησης εργασίας και κατηγορώντας την κυβέρνηση ως “δύναμη θεσμικής ανομίας”.

Τέλος, ερωτηθείς για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο ΑΠΘ και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου, ο Ν. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για “συμμορίες οι οποίες πυροβολήθηκαν δίπλα από κλούβες των ΜΑΤ”.

“Αυτή τη στιγμή το ΑΠΘ έχει τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη. Δεν υπάρχει άσυλο. Θα απαντήσει η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό; Η χώρα έχει γίνει με κυβέρνηση Μητσοτάκη πεδίο ξεκαθαρίσματος του οργανωμένου εγκλήματος. Μέρα-μεσημέρι δολοφονήθηκε δημοσιογράφος και ακόμη δεν έχουμε απαντήσεις! Επομένως δεν πρόκειται για ζήτημα ύπαρξης ή μη της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά για ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος”, κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή