Γιώργος Πατούλης: Ο Κορυδαλλός αλλάζει, η Αττική μας γυρίζει σελίδα. Επενδύουμε στις νέες γενιές και δημιουργούμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μέλλον

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γιώργος Πατούλης: Ο Κορυδαλλός αλλάζει, η Αττική μας γυρίζει σελίδα. Επενδύουμε στις νέες γενιές και δημιουργούμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μέλλον

Ανακοίνωση Περιφερεία Αττικής:

Στη διάθεση των κατοίκων του Δήμου Κορυδαλλού το εμβληματικό βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού –Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 4.590.000,00 ευρώ

Ως μια ιστορική στιγμή για τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίστηκε η χθεσινή, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν, παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια του εμβληματικού βιοκλιματικού πάρκου αναψυχής σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε προϋπολογισμό 4.590.000,00 ευρώ. Για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον. Ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια των εγκαινίων επισήμανε ότι έργα όπως το συγκεκριμένο συμβάλλουν, όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην ουσιαστική αναβάθμιση μιας περιοχής, η οποία για χρόνια διεκδικούσε το αυτονόητο. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις Τεχνικές υπηρεσίες και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη, ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε από τους προκατόχους του και ολοκληρώθηκε με την στενή συνεργασία των τεχνικών στελεχών της Δημοτικής Αρχής Κορυδαλλού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Ν. Χουρσαλάς ευχαρίστησε, όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του και αφού υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που «αλλάζει το ανάγλυφο της πόλης και αποτελεί μια κατάκτηση που δικαιώνει αγώνες ετών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες».

Στην εκδήλωση τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη υποδέχθηκε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ενώ παρόντες ήταν οι Βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Τραγάκης, Μ. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούσης, Τρ. Αλεξιάδης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, οι δήμαρχοι Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Περάματος Γ. Λαγουδάκης, η Επικεφαλής της Παράταξης Δύναμη Ζωής Ρ. Δούρου, τον Επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Γ. Σγουρό εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Κατσικάρης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ν. Παπαγεωργίου, Σ. Βοϊδονικόλας, Σ. Μελλάς, Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, ο Επικεφαλής του Πράσινου Κινήματος και Αντιπ. ΕΔΣΝΑ Ν. Παπαδάκης, πρώην αντιπεριφερειάρχες, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.

Γ. Πατούλης: «Ο Κορυδαλλός αποκτά ένα νέο τοπόσημο»

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Κορυδαλλός και η ευρύτερη περιοχή αποκτούν ένα νέο τοπόσημο και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού, αλλάζουμε όλοι μαζί την Αττική μας. Δημιουργούμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μέλλον για τις νέες γενιές. Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα βιοκλιματικό πάρκο σε ένα σημείο το οποίο για χρόνια η τοπική κοινωνία και οι δημοτικές αρχές δικαίως διεκδικούσαν για τους πολίτες τους. Σήμερα δεν επιστρέφουμε απλά στους πολίτες του Κορυδαλλού ένα κομμάτι γης που απελευθερώθηκε από τις φυλακές μετά από πολυετείς αγώνες, αλλά παραδίδουμε στις επόμενες γενιές ένα σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο. Θέλω να συγχαρώ το δήμαρχο, ο οποίος μαζί με τις υπηρεσίες του και τη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κατάφεραν να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ένα έργο που για να γίνει μπήκαν οι βάσεις το 2011, ενώ το 2018 υπεγράφη η σχετική απόφαση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ολοκλήρωση του πραγματοποιείται κατά την περίοδο της θητείας μου και είμαι βέβαιος ότι αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού. Ενωμένοι όλοι μαζί Δήμος Περιφέρεια και Τοπική Κοινωνία θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Η δημιουργία αυτού του βιοκλιματικού πάρκου αποδεικνύει έμπρακτα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν συνεργαζόμαστε στενά και δημιουργικά δήμος περιφέρεια και κεντρική διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω και τις προηγούμενες διοικητικές αρχές της Περιφέρειας, όπως την κ. Δούρου και τον κ. Σγουρό οι οποίοι με τις ενέργειες τους βοήθησαν στα πρώτα βήματα για να γίνει το πάρκο, το οποίο με δικές μας ενέργειες εξασφαλίστηκαν τα χρήματα και έγινε πραγματικότητα . Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να αλλάξουμε το σήμερα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τι επόμενες γενιές».


Το έργο περιλαμβάνει:

• Μία υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ.
• Ένα υπόγειο αντλιοστάσιο για την διαχείριση του νερού της υδάτινης κατασκευής.
• Ένα γήπεδο 5Χ5.
• Πεζόδρομους που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώρους συνάθροισης.
• Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη και φιλικές προς χρήση για ΑμεΑ. .
• Μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή με εφελκυόμενη τέντα επάνω από ένα χώρο συνάθροισης.
Ξύλινες κατασκευές (πέργκολες) επάνω στην υδάτινη κατασκευή και παραπλεύρως του γηπέδου 5Χ5. Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και έχουν φυτευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή