Κορωνοϊός: Κορύφωση της πανδημίας στα τέλη Ιουλίου

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και για την πρόταση των ειδικών να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους. Η κ. Ψαλτοπούλου μίλησε για την πορεία της πανδημίας και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.«Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι υπάρχει επιπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων, αυτό φαίνεται από τα λύματα. Τα λύματα είναι σταθεροποιημένα, με αυξομειώσεις και οι θάνατοι είναι στο επίπεδο των 15 με 20 ημερησίως. Κινδυνεύουν κυρίως τα άτομα 3 και 4 ηλικίας, τα άτομα με προβλήματα υγείας, και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς. Γι’ αυτό βλέπουμε από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ότι το 95% με 98% των θανάτων είναι αυτές οι κατηγορίες. Επομένως, αυτές οι κατηγορίες είναι αυτές που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο για βαριά νόσηση»ηςης, ανέφερε αρχικά.

«Ο κορωνοϊός δεν μας κάνει να προβλέπουμε τι θα συμβεί σε 20 μέρες από τώρα, και γι’ αυτό δεν είχε προβλεφθεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος όμικρον, οι υποτύποι του αλλά και η υπερμεταδοτικότητά του. Είναι θετικό ότι έχει διαφοροποιηθεί ο αριθμός των θανάτων αναλογικά με τα κρούσματα, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Προφανώς θα θέλαμε μονοψήφιο αριθμό ή καθόλου θανάτους από τον κορωνοϊό. Ανάμεσα στους λόγους είναι και ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού πληθυσμού, είμαστε από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς, και υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλες χώρες από τον 3 και τέταρτο εμβολιασμό, υπάρχουν ωστόσο και πιο συλλογικοί λόγοι»ο, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.Για την παραλλαγή «Κένταυρος», η κ. Ψαλτοπούλου είπε ότι είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος υπό παρακολούθηση. Είναι η μετάλλαξη που βγαίνει σε χώρες όπως η Ινδία, και έχει πάει στην Αγγλία, καθώς και σε άλλες χώρες. Θα δούμε τον επόμενο καιρό την δυναμικότητά της, ωστόσο δεν φαίνεται ότι έχει πολύ διαφορετική βαρύτητα από άλλα στελέχη που κυκλοφορούν. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε ότι η 4η δόση από τα 60 έτη και πάνω, μειώνει την πιθανότητα για βαριά νόσηση».Τέλος, για την επαναφορά της μάσκας, δήλωσε πως, « περιμένουμε μία αύξηση των κρουσμάτων από την άρση των μέτρων, ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πάντοτε υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να φοράμε μάσκα όπου εμείς κρίνουμε απαραίτητο»

https://www.megatv.com/2022/07/18/koronoios-koryfosis-tis-pandimias-sta-teli-iouliou-oi-eisigiseis-ton-epistimonon-gia-tin-epanafora-tis-maskas-stous-kleistous-xorous/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή