Περιφέρεια Αττικής: 23.7, Ημέρα μνήμης και θλίψης για την Αττική και όλη την Ελλάδα

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Περιφέρεια Αττικής: 23.7, Ημέρα μνήμης και θλίψης για την Αττική και όλη την Ελλάδα

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής:

Η σημερινή μέρα είναι μία «μαύρη» επέτειος για την Αττική και τη χώρα, μία μέρα μνήμης και θλίψης καθώς συμπληρώνονται 4 χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Την ημέρα που 102 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, πληρώνοντας λάθη και ανεπάρκειες του κεντρικού κράτους.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Η μνήμη όλων αυτών των αθώων θυμάτων θα παραμείνει για πάντα άσβεστη στην καρδιά και το μυαλό μας, ωστόσο για να μην ξαναζήσουμε μία τέτοια τραγωδία, πρέπει όλοι, κράτος, αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄Βαθμού αλλά και πολίτες, να είμαστε προσηλωμένοι στις αρμοδιότητες και στις ευθύνες που απορρέουν από το υψηλό καθήκον να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών αλλά και ο φυσικός πλούτος.
Η κλιματική κρίση είναι η νέα μας πραγματικότητα και οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Kρίσης, το οποίο έχει τη συνολική ευθύνη διαμόρφωσης της στρατηγικής και διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων και κρίσεων από φυσικούς κινδύνους, δείχνει πως πλέον έχουμε το σωστό προσανατολισμό.
Παράλληλα είναι απαραίτητο, όλοι Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού και πολίτες να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας στην καλύτερη θωράκιση των πόλεων μας, με ενέργειες όπως οι συνεχείς καθαρισμοί των δασικών εκτάσεων αλλά και των σπιτιών μας, οι καθαρισμοί ρεμάτων και άλλα προκειμένου να περιορίσουμε τους πιθανούς κινδύνους.
Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε το έργο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Όπως συνδράμαμε και στις πρόσφατες φωτιές στην Πεντέλη με όσα μέσα διαθέτουμε διευκολύνοντας το έργο Πυροσβεστών και εθελοντών, επικουρώντας τη λειτουργία των εναέριων αλλά και των επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα και στη βάση του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχουμε, θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τις παρεμβάσεις μας, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, σε μεγάλα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές.

Σ΄ αυτή τη διαρκή προσπάθεια για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας.

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή