Αδέσποτες Φάτσες (Ο Αποστόλης & ο Πιτ!)

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου άνθρωποι και ζώα είναι σε δυσμενή θέση, ένας μικρός μας φίλος, ο Αποστόλης, έδωσε την ευκαιρία σε ένα μικρό τετράποδο να ζήσει.

Αφού είχε τελειώσει το σχολείο  (δημοτικό Αγίας Ειρήνης) και περπατώντας προς το σπίτι του, άκουσε ένα αμυδρό νιαούρισμα μέσα από ένα φρεάτιο επί της οδού Αγίας Ειρήνης. Το νιαούρισμα επέμενε, οπότε κατάλαβε πως ένα γατάκι υπήρχε εκεί κάτω. Δυστυχώς, πάνω από τη σχάρα του φρεατίου ήταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο το οποίο παρέμεινε εκεί για τις επόμενες τρεις ημέρες και η πρόσβαση στο άτυχο γατί ήταν μη εφικτή.
Η ευαισθησία και η υπευθυνότητα αυτού του παιδιού δεν το άφησαν να προσπεράσει το γεγονός. Κάθε μέρα, με το δικό του χαρτζιλίκι πήγαινε με τη μητέρα του στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τροφή για το εγκλωβισμένο πλασματάκι. Το αυτοκίνητο παρέμενε πάνω από το φρεάτιο και ο Αποστόλης πέταγε τροφή από το πεζοδρόμιο. Αυτή η πράξη του, το κράτησε στη ζωή.
Ο απεγκλωβισμός ήταν τρομερά δύσκολος από τους πολίτες, έως ακατόρθωτος. Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μητέρας του Αποστόλη. Η δημοτική αρχή έσπευσε στο σημείο και μετακίνησε το αυτοκίνητο και μετά ανέλαβε η Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων, η οποία έφερε εις πέρας τον απεγκλωβισμό του μικρού Πιτ ο οποίος τώρα είναι 7 μηνών, υιοθετημένος και χαίρει άκρας υγείας!
Ο Αποστόλης πήγε αντίθετα με αυτό που τους έλεγαν στο σχολείο, να μην ταΐζουν δηλαδή τα αδέσποτα και προτίμησε να κάνει αυτό που του έλεγε το ένστικτό  και η καρδιά του. Βάσει νόμου βέβαια δεν απαγορεύεται το τάισμα των αδέσποτων ζώων, όμως είναι πιο εύκολο να εγχύσεις τέτοιες αντιλήψεις σε έναν ακατέργαστο χαρακτήρα και σε μία εύπλαστη ψυχή. Η παιδεία δεν είναι μόνο θέμα μόρφωσης και καλλιέργειας των γνώσεων, αλλά και θέμα ηθικής.
Οι εκπαιδευτικοί φορείς θα πρέπει να διδάσκουν την αγάπη, τον σεβασμό και την προστασία, όχι μόνο  απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και απέναντι στα ζώα – αδέσποτα και μη. Όλοι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από την πράξη του Αποστόλη και να βοηθάμε όσο μπορούμε αδέσποτα ζώα και συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.
Έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, όχι μόνο για  την κοινωνία, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

«Αν μπορείς, να βοηθάς τους άλλους. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τουλάχιστον μην τους προκαλείς κακό.» (Δαλάι Λάμα).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή