Παλμογράφος:6άμηνη παραχώρηση

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παλμογράφος:6άμηνη παραχώρηση

Όταν στο προηγούμενο φύλλο έγραφα για τη δεύτερη κατάληψη του Παλαί, στην οποία είχε προχωρήσει ο Δήμος Γαλατσίου δεν περίμενα ότι πριν καν στεγνώσει το μελάνι, η κατάληψη θα έχει πάρει τέλος.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου, ο Δήμος Γαλατσίου μαζί με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Παλαί αλλά το απόγευμα της ίδιας μέρας το θέμα είχε λήξει. Δεν θα πω ότι έληξε άδοξα και εξηγούμαι: Η εξάμηνη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Παλαί προς το Δήμο Γαλατσίου την οποία πρότειναν οι υεπύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ στο Γιώργο Μαρκόπουλο στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, κατ’αρχήν θεωρείται θετική εξέλιξη. Είναι ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την οριστική παραχώρηση του Παλαί στο Δήμο Γαλατσίου.
Οι υπεύθυνοι του Ταμείου πρότειναν στο Δήμαρχο να τους στείλει μια επιστολή με την οποία θα ζητά την εξάμηνη παραχώρηση. Εκτός αυτού εντός των έξι αυτών μηνών ο Δήμος Γαλατσίου να έχει καταθέσει προς το Ταμείο και μια μελέτη βιωσιμότητας για τη λειτουργία της εγκατάστασης.
Το βράδυ της επόμενης μέρας πραγματοποιήθηκε και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθούν τα μέλη του Σώματος και να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις. Πράγματι έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο, όμως δεν ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποδοχή ή μη της εξάμηνης παραχώρησης. Η κατάληξη της συζήτησης ήταν ότι ο Δήμαρχος Γαλατσίου θα αποστείλει επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ με την οποία θα ζητά την παραχώρηση όλου του χώρου και όχι για έξι μήνες, αλλά για πάντα.
Να σημειώσω εδώ ότι οι υπεύθυνοι του Ταμείου πρότειναν την εξάμηνη παραχώρηση των εγκαταστάσεων εκτός της μιας αίθουσας των 1.800 τ.μ. η οποία έχει ενοικιαστεί στο ΣΚΑΪ για τα γυρίσματα του X-Factor.
Ο Δήμαρχος είπε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ότι όταν είναι έτοιμη η επιστολή θα τους ενημερώσει για το περιεχόμενό της. Από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω σήμερα ή αύριο τελειώνει η σύνταξη της επιστολής και αρχές της βδομάδας θα έχει αποστελεί στο Ταμείο. Όλες πάντως οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αντίθετες με την εξάμηνη παραχώρηση του Παλαί και την ενοικίαση στον ΣΚΑΪ.
Στο μεταξύ ο Δήμος Γαλατσίου έχει ήδη εγκαταστήσει συνεργείο καθαρισμού το οποίο έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό της κεντρικής σάλας του μπάσκετ και των βοηθητικών χώρων, γιατί πρέπει να ετοιμαστούν για τη συναυλία που θα δωθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Και την επόμενη 16 του μηνός, ο χώρος θα παραδωθεί στα Σωματεία. Όπως είπε ο Δήμαρχος, «το μόνο θετικό είναι ότι βάλαμε μέσα πόδι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή