“Δεκαοχτώ χρόνια μετά “του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, από εποχής ακόμα Βασίλη Παπαδιονυσίου, θυμάμαι ότι κατά περιόδους γίνεται λόγος για τα σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά Δ.Χ. στην οδό Αγίας Γλυκερίας και συγκεκριμένα στο κομμάτι από τη Γαλατσίου έως την οδό Γαλακηδών.

Τακτοποιώντας την προηγούμενη βδομάδα το αρχείο μου, βρήκα μια απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής του 1997, η οποία απαγορεύει τη στάθμευση των οχημάτων στο συγκεκριμέ΄νο σημείο. Η υπ’αριθμ. 3174/25-11-1997 απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αναφέρει ότι:
«Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητός μας αποφασίζουμε: Στο Δήμο Γαλατσίου και στην οδό Αγίας Γλυκερίας από την οδό Λ. Γαλατσίου προς και μέχρι την οδό Ιπποκράτους απαγορεύεται η στάση και η στάθευμση. Επίσης, στο Δήμο Γαλατσίου και στην οδό Αγίας Γλυκερίας από την οδό Ιπποκράτους προς και μέχρι την οδό Γαλακηδών απαγορεύεται η στάθμευση.»
Η απόφαση αυτή συνοδεύεται και από σχετικό σχεδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος με το οποίο καθορίζονται και τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι απαγορευτικές πινακίδες.
Γιατί λοιπόν ο Δήμος Γαλατσίου, ο οποίος είχε λάβει γνώση της σχετικής απόφασης, δεν την έχει μέχρι τώρα υλοποιήσει αφού στο συγκεκριμένο σημείο όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα; Εμείς έχουμε κατ’επανάληψη δεχτεί τηλεφωνήματα συνδημοτών μας για το θέμα αυτό και βέβαια επανειλημμένως έχει γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η μη υλοποίηση για 18 ολόκληρα χρόνια της απόφασης αυτής είναι μια απόδειξη για το πώς λειτουργεί η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή