Φώφη Γεννηματά: Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώφη Γεννηματά: Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας

Ομιλία Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην ψηφιακή περιοδεία στο Βόρειο Αιγαίο:

-Η πανδημία είναι εδώ και παρά την εικόνα που δημιουργεί η Κυβέρνηση τα προβλήματα παραμένουν.

Αναγκάστηκε να το πει και ο Πρωθυπουργός, αφού καλλιέργησε τον εφησυχασμό. Κ. Μητσοτάκη πράγματι «ελευθερία δε σημαίνει ανευθυνότητα» αλλά αυτό πρέπει να ισχύει πρώτα για την Κυβέρνησή σας και όχι μόνο για τους άλλους. Για να φθάσουμε στην «ελευθερία», χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση-έλεγχοι παντού με ευθύνη του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων.

Βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας.

-Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο.

Η «μείωση της ανάπτυξης και η διεύρυνση των ανισοτήτων» που προκαλεί η πανδημία σε συνδυασμό με τις συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική κρίση και νέα αδιέξοδα.

Αυτό μπορεί να αποτραπεί μόνο με μια άλλη προοδευτική πολιτική.

– Το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.

Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα.

Πήγαινε στην κορυφή