Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου: Ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου: Ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών :

“Προς: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Έξαρση της εγκληματικότητας και έκνομων συμπεριφορών στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής και ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην περιοχή»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία των τελευταίων μερικών ημερών, και μόνο κατά τη διάρκεια ολίγων εικοσιτετραώρων, σημειώθηκαν διάφορα ανησυχητικά περιστατικά βίας και εγκληματικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν: ένοπλη ληστεία μετά ομηρίας σε υποκατάστημα τραπέζης, καθώς επίσης και επίθεση 6 (έξι) ατόμων σε ζευγάρι στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας με σκοπό την ληστεία, όπως και άλλα περιστατικά διαρρήξεων, απόπειρας βιασμού κλπ. Όλα τα παραπάνω, αθροιστικά, δημιουργούν όπως είναι εύλογο έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους περιοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, είναι, δε, γεγονός ότι, έχει διασαλευθεί στα όρια της σοβαρά η Δημόσια Τάξη.

Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει να εξεταστούν οι μαρτυρίες και περιγραφές κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίες κάνουν λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ιδιαίτερα δε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων («lockdown») λόγω Covid-19, αλλά και για αποθράσυνση των κακοποιών στοιχείων, τα οποία δεν διστάζουν πλέον, ως αποδεικνύεται και εκ των ανωτέρω περιστατικών, να χτυπήσουν ακόμη και με το φως της ημέρας. Είναι, δε, γενική απαίτηση των δημοτών η άμεση και αποτελεσματική ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, έχοντας, ως δεδομένο, τον κλονισμό που υφίσταται καθημερινά η αίσθηση περί Ασφαλείας των πολιτών.

Κοινή είναι, μάλιστα, η διαπίστωση ότι το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πρέπει να ενδυναμωθεί άμεσα, τόσο σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιακών συνθηκών λειτουργικότητας, όσο και σε μάχιμο προσωπικό, με δεδομένη την αριθμητική του μείωση και την συνακόλουθη υποστελέχωσή του στην διάρκεια των τελευταίων δέκα (10) ετών, κατά περίπου ένα τρίτο της προηγούμενης δύναμής του ή 35%, λόγω αποσπάσεων αστυνομικών και διαφόρων άλλων λόγων. Η εν λόγω ενίσχυση του ανωτέρω Αστυνομικού Τμήματος οφείλει να σημάνει, επακολούθως, την αύξηση των αναγκαίων περιπολιών αστυνομικών οργάνων στην περιοχή, γεγονός που θα συμβάλλει, αναμφίβολα στην τόνωση του αισθήματος Ασφαλείας των πολιτών, στον περαιτέρω έλεγχο κρίσιμων χώρων εκκόλαψης ενδεχόμενης εγκληματικής δράσης, όπως επίσης και στην ποιοτική βελτίωση της απόδοσης της αστυνόμευσης σε καθημερινή βάση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Είναι αληθές ότι, βάσει στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας, η εγκληματικότητα και οι εν γένει παραβατικές συμπεριφορές στα όρια της περιοχής Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής έχουν γνωρίσει ανησυχητική αύξηση ή και έξαρση στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων;
2. Προτίθεστε, επί τη βάσει των αποδεδειγμένων και αποδεκτών στοιχείων, που φανερώνουν άνοδο περιστατικών βίας και εν γένει εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή, να προβείτε σε άμεση έμψυχη και υλικοτεχνική ενίσχυση, καθώς και σε βελτίωση των υποδομών, του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας;

Η ερωτώσα βουλευτής

Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου ”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή