Γαλάτσι, Τόμος 1ος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Γαλάτσι, Τόμος 1ος

Όπως θα είδατε και στην πρώτη σελίδα, την άλλη Κυριακή στις 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο «Καμίνι» η παρουσίαση του βιβλίου του Νέστορα Χατζούδη με θέμα το Γαλάτσι.
Τίτλος του βιβλίου «Το Γαλάτσι και οι Γαλατσιώτες στο διάβα του 20ου αιώνα». Η καταγραφή των γεγονότων και της πορείας του Γαλατσίου ξεκινά από το 1900 και φτάνει μέχρι το 1974. Εδώ ο συγγραφέας ακολουθεί τους κανόνες του Foreign Office που δίνει στη δημοσιότητα δημόσια έγγραφα αφού έχουν περάσει 30 χρόνια. Ο Νέστορας σε αυτό το σημείο έγινε πιο αυστηρός και για ευνόητους λόγους πήγε στα 40 και πλέον χρόνια.
Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει. Έχω ζήσει όμως την αγωνία, το άγχος, τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, τα πολλά τρεξίματά του προς αναζήτηση στοιχείων και εγγράφων τα οποία περιέχονται στις σελίδες του βιβλίου.
Αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο βιβλίο για το Γαλάτσι και τη Λαμπρινή και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο τόσο στους παλιούς Γαλατσιώτες όσο και στους νεότερους κατοίκους της πόλης μας. Πάνω απ’όλα όμως θα είναι χρήσιμο για κάθε βιβλιοθήκη σχολείου και συλλόγου γιατί θα είναι πηγή άντλησης πληροφοριών. Όπως λέει και ο συγγραφέας, αυτός είναι ο πρώτος τόμος. Θα ακολουθήσει προφανώς και δεύτερος, ο οποίος φαντάζομαι θα φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, λοιπόν, το απόγευμα, ραντεβού στο «Καμίνι». Θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για όλους. Είναι ευκαιρία να ακούσετε αλλά και να προμηθευτείτε αυτό το ιστορικό βιβλίο για το Γαλάτσι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή