Συνταξιούχοι χουβαρντάδες

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Συνταξιούχοι χουβαρντάδες

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Φεβρουαρίου, η αντιπολίτευση κατήγγειλε και καυτηρίασε το θέμα της αύξησης της συνδρομής των μελών των τεσσάρων ΚΑΠΗ Γαλατσίου κατά 67%.

Συγκεκριμένα, η συνδρομή από 3 ευρώ, εκτοξεύτηκε στα 5. Ανάλογη περίπου αύξηση έγινε και στο αντίτιμο το οποίο πληρώνουν οι ηλικιωμένοι για τις εκδρομές τους και τα θαλάσσια μπάνια τους. Και βέβαια είχαν δίκιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «τη στιγμή που όλες οι συντάξεις έχουν μειωθεί κι όπως δείχνουν τα πράγματα θα μειωθούν κι άλλο, δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυξήσεις στα μέλη των ΚΑΠΗ.»
Στην απάντησή της η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κα Ντίνα Σπηλιοπούλου διευκρίνησε ότι: «Οι αυξήσεις έγιναν αφού πρώτα είχε προηγηθεί συζήτηση με τις 4μελείς επιτροπές των τεσσάρων ΚΑΠΗ κι αυτό έγινε γιατί μεγάλο ποσοστό εγγεγραμμένων μελών μας πίεζε για να γίνουν αυτές οι αυξήσεις». Και συνέχισε λέγοντας: «Οι αυξήσεις αυτές δεν είναι υπερβολικές γιατί τα έσοδα από 14.800 ευρώ που είναι σήμερα θα πάνε στα 17.500, δηλαδή 3.000 περίπου επιπλέον.»
Πράγματι αν είναι έτσι, δεν είναι τόσο υπερβολικά τα έσοδα που προκύπτουν για το Νομικό Πρόσωπο. Για τους ηλικιωμένους, όμως, είναι και παραείναι υπερβολική η αύξηση γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μετρούν λεπτό προς λεπτό για να μπορέσουν να βγάλουν τις υποχρεώσεις του μήνα – πολλές φορές όχι μόνο τις δικές τους αλλά και των άνεργων παιδιών τους.
Αυτοί οι συνταξιούχοι μέλη των ΚΑΠΗ, οι οποίοι, όπως είπε η κα Σπηλιοπούλου, πίεζαν για να γίνουν οι αυξήσεις θα πρέπει να είναι οι ίδιοι που το 2011 έλεγαν στον Γιώργο Παπανδρέου να δώσουν τις συντάξεις τους για να μιειωθεί το χρέος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή