Νίκος Σοφιανός: Τώρα είναι η ώρα της πιο πλατιάς συμπόρευσης για να αντιμετωπίσουμε τα μέτρα που παίρνονται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Σοφιανός: Τώρα είναι η ώρα της πιο πλατιάς συμπόρευσης για να αντιμετωπίσουμε τα μέτρα που παίρνονται


Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας:

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Προσφυγικών, στα Κουντουριώτικα, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Γιώτα Παπαδημητρίου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής, παρά το ψιλόβροχο, στην οποία έφεραν οι ίδιοι δεκάδες απτά παραδείγματα για τις επιπτώσεις στη ζωή τους από αυτή την εχθρική πολιτική του Δήμου, ενισχύοντας από την ίδια την καθημερινότητά τους το δίλημμα που υπάρχει: “Δήμος για τους πολλούς και τις ανάγκες τους ή Δήμος που δουλεύει για τους λίγους και τα συμφέροντά τους”. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο το τι τελικά κερδίζουν οι ίδιοι από την ανάπλαση του Λυκαβηττού, ή τι θα κερδίσουν από τη Διπλή Ανάπλαση, ενώ αρκετά ειπώθηκαν για τους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν καταπατηθεί και για την εγκατάλειψη του πρασίνου.

Ο Νίκος Σοφιανός ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πόλη, σημειώνοντας ότι «Δεν χρειάστηκε να εφεύρουμε τώρα το πρόγραμμα μας όπως κάνουν άλλοι, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι εκθέσεις ιδεών. Το πρόγραμμά μας είναι οι προτάσεις μας, οι διεκδικήσεις που εκφράσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο, που πατούσαν πάνω στις λαϊκές ανάγκες και αφορούσαν αιτήματα κατοίκων, φορέων κλπ. Δώσαμε μάχες, μαζί με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, με σωματεία, με συνταξιούχους, με τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της πόλης. Γιατί αυτός είναι ο Λαός της Αθήνας και γι αυτό λέμε “Μαζί με τον Λαό της Αθήνας”. Τα ψηφοδέλτια μας είναι αντανάκλαση αυτής μας της προσέγγισης με αγωνιστές από διαφορετικές αφετηρίες.

Βεβαίως, ο Δήμος δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα. Όμως ένας Δήμος που ιεραρχεί τις ανάγκες των εργαζομένων, των κατοίκων, των λαϊκών οικογενειών αυτής της πόλης, μπορεί να δώσει ανάσα και αντοχή. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Τα κάναμε ήδη στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη. Το θέμα, δηλαδή, τελικά είναι ποιος κάθεται στο τιμόνι και του Δήμου, ποιος κάνει κουμάντο, ποιος έχει την πλειοψηφία. Και ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι έχει δύναμη να αλλάξει τα πράγματα! Ο λαός πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον του που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο Μπακογιάννης θα πάει στο δεύτερο γύρο. Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και όχι αυτοί που ψήφιζαν μαζί του όλες τις καθοριστικές αποφάσεις για τις ζωές μας.

Απευθυνόμαστε και στους ανθρώπους από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εκλογή νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γι αυτούς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τους καλούμε να σκεφτούν ότι αυτό το ποτήρι γέμιζε αργά, αλλά σταθερά σε μια πορεία ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξει το ρόλο του άλλου πόλου στο αστικό σύστημα. Καλούμε αυτόν τον κόσμο να μην παραιτηθεί, να μην παροπλιστεί, να συναντηθεί μαζί μας, όπως έχουν κάνει κι άλλοι συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να αξιοποιήσουν την μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είναι η ώρα της πιο πλατιάς συμπόρευσης για να αντιμετωπίσουμε τα μέτρα που παίρνονται, την κυβέρνηση του κεφαλαίου, την κυβέρνηση που έχει αμέριστη στήριξη και από τους άλλους, όπως έδειξε και η συζήτηση για το πρόσφατο νομοσχέδιο για τα εργασιακά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή