Ράβουν κοστούμια – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ράβουν κοστούμια – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Έχω επανειλλημένως γράψει, αγαπητοί αναγνώστες, ότι η τοπική εξουσία είναι αντίγραφο της κεντρικής. Οι συμπεριφορές και οι αντιλήψεις δεν διαφέρουν και πολύ.

Για παράδειγμα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου – τις οποίες κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία – από την επόμενη κιόλας μέρα και πριν καν οριστικοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα, άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα το ποιοί βουλευτές θα αναλάμβαναν υπουργικά καθήκοντα. Ξεκίνησαν, κατά το κοινώς λεγόμενο, να ράβονται κοστούμια. Εν αγνοία, βέβαια, του πλέον αρμόδιου για το θέμα, του Πρωθυπουργού δηλαδή, ο οποίος είναι κι αυτός που διορίζει τους υπουργούς του.
Το ίδιο συμβαίνει κι εδώ στην πόλη μας. Μετά τις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου – στις οποίες ο Γιώργος Μαρκόπουλος εκλέχθηκε και πάλι Δήμαρχος Γαλατσίου με ποσοστό 72,69% – άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα δημοτικών συμβούλων για τις θέσεις των Αντιδημάρχων. Όλα τα ονόματα που ακούγονται τα κυκλοφορούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι!
Εγώ, ως πιο παλιός, θέλω να τους πω ένα πράγμα: να πουν στο ράφτη τους να καθυστερήσει λίγο το κοστουμάκι γιατί μπορεί να το πληρώσουν τζάμπα. Και δεν είναι καιρός να πετάμε λεφτά!

Πήγαινε στην κορυφή