Προβολή ταινίας στο «Παίρνω Αμπάριζα» την Κυριακή 12/11

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολή ταινίας στο «Παίρνω Αμπάριζα» την Κυριακή 12/11

«Se dio vuole» (Θεού θέλοντος) 2015 είναι η ταινία που θα προβληθεί στο Στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» αυτή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 19.30.

Ο Tommaso, ένας καρδιοχειρουργός πλούσιος με υψηλό κοινωνικό στάτους, αλαζόνας, κακότροπος, εγωιστής και άθεος, λαμβάνει μια είδηση που του φέρνει τα πάνω κάτω. Ο μονάκριβος γιος του, τον οποίο προορίζει επίσης για γιατρό, δηλώνει στην οικογένεια πως σκοπεύει να παρατήσει την ιατρική και να γίνει… παπάς! Tότε ο Tommaso (αφού συνέλθει πρώτα από το… εγκεφαλικό) θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να μπορέσει να φέρει στον ίσιο δρόμο το γιο του και θα σκαρφιστεί ολόκληρη σκευωρία η οποία θα προκαλέσει το ένα ευτράπελο μετά το άλλο.
Μια αξιόλογη κωμωδία με καταστάσεις γεμάτες παρεξηγήσεις και εκπλήξεις, μοναδικοί χαρακτήρες (ένας κι ένας πραγματικά, να γελάς και μόνο που εμφανίζονται στην οθόνη), πανέξυπνες ατάκες που θα θυμάσαι για καιρό και θα γελάς μόνος σου. Όλα αυτά βέβαια χτισμένα πάνω σε ένα σενάριο με πολύ βάθος, που θέτει μερικά από τα αιώνια ερωτήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Υπάρχει Θεός; Kι αν ναι, τι είναι ο Θεός τελικά; Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
Σκοπός της ταινίας δεν είναι να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας υποδείξει ούτε πού ούτε αν πρέπει να πιστεύουμε ή όχι. Το σημείο στο οποίο εστιάζει είναι η αξία της προσφοράς και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων. Γέλιο, αγωνία για το τι θα γίνει παρακάτω, μπόλικη ιταλική τρέλα και ένα ανατρεπτικό τέλος που θα σας συγκινήσει.
Σκηνοθεσία: Edoarto Falcone
Παίζουν οι: Marco Gallini, Allesandro Gassmann, Laura Morante

– Παίρνω Αμπάριζα: Λυσίου και Γαλακηδών 11 Γαλάτσι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή