Ποιές Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τον Δεκέμβριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποιές Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τον Δεκέμβριο

Να που φτάσαμε και στον Δεκέμβριο, στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, την κατ’εξοχήν περίοδο των αγορών και των δώρων για την οικογένεια, τους φίλους αλλά και τον εαυτό μας. Γι’αυτό και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

Όμως εκτός από το εορταστικό συνεχές ωράριο, φέτος τα μαγαζιά αναμένεται να είναι ανοικτά τρεις (3) Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, οι δύο παραμονές, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή και θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα κανονικά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Από εκεί και πέρα όμως, θα προηγηθεί ακόμα μία Κυριακή και αυτή θα είναι στις 17 Δεκεμβρίου. Άρα, έχουμε και λέμε:
– Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
– Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου
– Κυριακή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου
Τις ημέρες αυτές αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Ωστόσο ακόμη οι Εμπορικοί Σύλλογοι δεν έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό. Επίσης τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά τις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ενώ για τις 17 Δεκεμβρίου δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα είναι ανοιχτά.
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου.

Πήγαινε στην κορυφή