Αλφειός – Ρόδι

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αλφειός – Ρόδι

Μπορεί ως χώρα να αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μπορεί ως κοινωνία να πάσχουμε από ομαδική κατάθλιψη, ένα γεγονός ή μια είδηση μπορεί, όμως, να αναπτερώσει το ηθικό σου. Αν μάλιστα τα χαρμόσυνα νέα αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τότε ελπίζεις ότι πράγματι μπορούμε να ξεκολλήσουμε από τη λάσπη. Γι’αυτό που θα σας περιγράψω παρακάτω, προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί αφορά την πατρίδα μου, τον Πύργο.

Πριν δυο μήνες, λοιπόν, εγκαινιάστηκε λίγο πιο έξω από τον Πύργο, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής φυσικού χυμού ροδιού με την ονομασία «Αλφειός – Ρόδι», σ’ένα χώρο παλιού εργοστασίου χυμών. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι 207 καλλιεργητές και παραγωγοί ροδιών. Η προσπάθειά τους ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2011, στην Αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της «Αλφειός – Ρόδι Α.Ε.». Ένα μοντέλο κοινωνικής αυτοδιαχειριζόμενης επιχειρηματικότητας με ιδρυτικούς μετόχους από την Ηλεία και την Αρκαδία.
Το επιχειρηματικό σχέδιο είχε ως πυρήνα την ολοκληρωμένη καλλιέργεια και διαχείριση της ροδιάς στις κοιλάδες των ποταμών Λάδωνα, Ερύμανθου και Αλφειού. Στηρίχτηκε στις βασικές αρχές της οικονομίας κλίμακας και της προστιθέμενης αξίας και στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, τη διαφορά την έκαναν η δύναμη της ομάδας και ο σχεδιασμός. Ο οποίος προέβλεπε την καλλιέργεια, το management, το marketing και το εργοστάσιο επεξεργασίας χυμών και λοιπών παραγώγων.
Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την ιδρυτική συνέλευση, οι οικογένειες – μέτοιχοι της «Αλφειός Ρόδι» έχουν γίνει πλέον 207. Οι ροδώνες καλύπτουν 2.000 στρέμματα με 110.000 δέντρα και εκτείνονται σε όλη την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και λίγο Ήπειρο και Αττική.
Όλα τα παραγώμενα ρόδια καταλήγουν στο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής φυσικού χυμού ροδιού στον Πύργο, το οποίο (εργοστάσιο) έχει τη δυνατότητα επεξργασίας 3 τόνων ροδιών την ώρα.
Αναζητήστε λοιπόν τον φυσικό χυμό της «Αλφειός Ρόδι». Εκτός του ότι θα απολαύσετε ένα 100% ελληνικό και φυσικό χυμό με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό του ανθρώπου, θα ξέρετε ότι στηρίζετε μαι αξιόλογη και πρωτόγνωρη συνεργατική προσπάθεια 207 συμπατριωτών μας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.


Με δελτίο τύπου…

που μας μας έστειλαν
οι δημοτικοί σύμβουλοι
του Κυριάκου Τσίρου,
διαμαρτύρονται και προβάλλουν ενστάσεις για τον τρόπο που
ο δήμαρχος Γαλατσίου παρουσίασε το γεγονός της παραχώρησης
του Άλσους Βέικου στο δήμο.
Απ’ό,τι γνωρίζω όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού
του Κ. Τσίρου είναι πέντε και
την ανακοίνωση υπογράφουν
οι τέσσερις. Λείπει το όνομα του Γιάννη Μανιάτη.
Μάλλον θα διαφωνεί με
το περιεχόμενη της ανακοίνωσης.

Κυρία πρόεδρε
του Δημοτικού
Συμβουλίου Γαλατσίου,

αν θέλετε να συζητήσετε με τους συναδέλφους σας δημοτικούς συμβούλους τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, καλό είναι να συγκαλέσετε μια ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον Κανονισμό.
Δεν είναι δυνατόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σπαταλάται χρόνος για το πώς θα τηρείται ο Κανονισμός κι αν πρέπει να τροποποιηθεί ή όχι.

Γιατί βιάζεσαι;
Σιγά σιγά θα έρθει και η δική σου σειρά. Κάνε λίγο υπομονή
και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε απογοητεύσω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή