Ετήσια έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: 15-21/6 Βίλα Στέλλα με ελεύθερη είσοδο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετήσια έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: 15-21/6 Βίλα Στέλλα με ελεύθερη είσοδο

Δήμος Ηρακλείου :

Τη μεγάλη, ετήσια καλοκαιρινή τους έκθεση παρουσιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες – παλιοί και νέοι – του τμήματος φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φάος που σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσφέρουν, δεκαετίες τώρα, δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη τέχνη. Στο κλείσιμο μιας ακόμα χρονιάς μαθημάτων, η φετινή έκθεση είναι προγραμματισμένη από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας). Με τίτλο «UnseenEchoes, A showcase of a latentimage» (Αθέατοιαπόηχοι, μια έκθεση λανθάνουσας εικόνας) και με την επιμέλεια του δάσκαλου του τμήματος φωτογραφίας, Γιώργου Καψαλάκη, είναι αφιερωμένη στη διαδικασία της εμφάνισης της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.
«Στον σκοτεινό θάλαμο, το φιλμ και το χαρτί αντιδρούν με τον χημικό κόσμο καθώς ο δημιουργός παρακολουθεί μια φαινομενικά μεταφυσική κατάσταση όπου το έργο αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Κατά την διάρκεια της εκτύπωσης εξερευνούμε τον κόσμο. Δεν τον χαρτογραφούμε εξωτερικά, αντιθέτως τον αναλύουμε εσωτερικά. Για να κατανοήσουμε βαθύτερα την κρυμμένη ουσία και την επίδραση του, κινούμαστε ανάμεσα σε διαστάσεις. Συχνά ξεκινάμε με απλά αντικείμενα, καθημερινά βιώματα και μέσω της οπτικοποίησής τους ορίζουμε ένα νέο νόημα. Αναδιατάσσουμε την διαδοχή των έργων δημιουργώντας μια καινούργια μεταξύ τους σχέση με νέους συσχετισμούς. Οι φωτογραφικές σειρές είναι ταυτόχρονα μελέτες αλλά και στιγμιότυπα που διερευνούν τον φωτογραφικό χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείωμα της φετινής έκθεσης,
Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 15/6 στις 20.00 ενώ οι ώρες επίσκεψης για το υπόλοιπο της εβδομάδας είναι: Κυριακή έως Πέμπτη 18.00 – 22.00 και Παρασκευή 21/6 16.00 – 20.00. Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κάθε χρόνο δεκάδες μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούν το τμήμα φωτογραφίας που έχουν διαμορφώσει από κοινού το Φάος και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με πρώτο δάσκαλο τον Γιάννη Γαλάνη, τα τελευταία χρόνια με τον Γιώργο Καψαλάκη, τα μαθήματα αφορούν την τέχνη της ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας από την έμπνευση και τη λήψη έως την εμφάνιση του φιλμ και την εκτύπωση της φωτογραφίας στο σκοτεινό θάλαμο.
Οι εγγραφές για κάθε περίοδο γίνονται στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή