Νίκος Παππάς : Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε και αισχροκέρδεια και πληθωριστική κρίση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Παππάς : Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε και αισχροκέρδεια και πληθωριστική κρίση.

Παρέμβαση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

«Για τη Ν.Δ., ο μειωμένος ΦΠΑ περνά στον καταναλωτή όταν μιλάμε για τον καφέ και το βρεφικό γάλα αλλά όχι όταν μιλάμε για κρεατικά και γαλακτοκομικά»

«Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε και αισχροκέρδεια και πληθωριστική κρίση. Το λέει η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας σας», τόνισε ο Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει, ως μέτρο καταπολέμησης της ακρίβειας, το πλαφόν και στον εισαγωγέα και στον χονδρέμπορο και στη λιανική», ενώ ρώτησε τον κ. Θεοδωρικάκο: «Σε σχέση με τις τροπολογίες που φέρατε, σκέφτεστε να είναι τα πρόστιμα συνάρτηση του τζίρου των εταιρειών στις οποίες αυτά επιβάλλονται; Μήπως οι απόλυτοι αριθμοί των προστίμων είναι κίνητρο για τις μεγάλες εταιρείες, με τους τεράστιους τζίρους και τα μεγάλα κέρδη από την αισχροκέρδεια, απλώς να παραβιάζουν τον κανόνα, να πληρώνουν το πρόστιμο και να πηγαίνουν παρακάτω;».

Κλείνοντας και σχολιάζοντας την κυβερνητική εμμονή στη μη μείωση των έμμεσων φόρων, ο Νίκος Παππάς είπε: «Βλέπουμε την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο βρεφικό γάλα και στον καφέ take away. Άρα κατά τη φιλοσοφία της κυβέρνησης, ο μειωμένος ΦΠΑ περνά στον καταναλωτή όταν μιλάμε για τον καφέ και το βρεφικό γάλα αλλά δεν περνά όταν μιλάμε για κρεατικά και γαλακτοκομικά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή