Δήμος Γαλατσίου :Υποχρεωτική η καταγραφή των κατοικιδίων στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου :Υποχρεωτική η καταγραφή των κατοικιδίων στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Ανακοίνωση Δήμου Γαλατσίου:

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα κατοικίδιά τους είναι καταχωρημένα στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους για την καταγραφή του κατοικιδίου τους, του εμβολιασμού του και τη στείρωσή του (αν έχει πραγματοποιηθεί).
Η είσοδος των ιδιοκτητών για το ηλεκτρονικό βιβλιάριο από το pet.gov.gr γίνεται με την εισαγωγή των κωδικών τους στο taxisnet.
Kάθε νέος εμβολιασμός και κάθε νέα κτηνιατρική πράξη (ισχύει από τις 19/12/2023 και μετά), καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς σε ψηφιακό βιβλιάριο υγείας του ζώου από τον κτηνίατρό σας, το οποίο θα αντικαθιστά το συμβατικό (χάρτινο).
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4830/2021 η παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς ή δήλωσης της απώλειάς τους, καθώς και η παράλειψη καταχώρησης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς που αφορούν τα στοιχεία ιδιοκτήτη και του κατοικιδίου του (και όποιας μεταβολής των στοιχείων αυτών έχουν προκύψει), θεωρείται παράβαση του νόμου και το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ

Πηγές

φωτογαρφια αρχειου
Πήγαινε στην κορυφή