ΚΚΕ:Απαράδεκτη και άδικη κράτηση του Βαντίμ Κουράμσιν εδώ και 4 χρόνια στις φυλακές του Καζαχστάν

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη κράτηση του Βαντίμ Κουράμσιν στις φυλακές του Καζαχστάν

“Την απαράδεκτη και άδικη κράτηση του Βαντίμ Κουράμσιν εδώ και 4 χρόνια στις φυλακές του Καζαχστάν, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με ερώτησή του στην Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι. Η ερώτησή του αναφέρει τα παρακάτω :

«Στις φυλακές του Καζαχστάν, εδώ και 4 χρόνια, από το 2012, βρίσκεται ο Βαντίμ Κουράμσιν, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 χρόνων, με στημένες και χαλκευμένες κατηγορίες, ενώ στην πραγματικότητα κρατείται για τη δράση του ενάντια στην καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων από το καθεστώς του Καζαχστάν. Όχι τυχαία η σύλληψη κι η φυλάκισή του που έγινε αμέσως μετά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία, στην οποία μίλησε για περιπτώσεις βασανιστηρίων στις φυλακές του Καζαχστάν.

Ο ίδιος τώρα, όπως έχει καταγγείλει, έχει καταστεί θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς στις φυλακές του Καζαχστάν.

Το σημερινό αστικό καθεστώς, που αναδείχτηκε στο Καζαχστάν μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και της διάλυση της ΕΣΣΔ, διαρκώς δείχνει τον αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του, καταστέλλοντας με βία και δολοφονίες τους εργατικούς αγώνες, απαγορεύοντας τη δράση του ΚΚ Καζαχστάν, επιβάλλοντας νέους αντιδημοκρατικούς νόμους για τον έλεγχο και την αυστηρότερη χειραγώγηση των εργατικών σωματείων και τη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, φυλακίζοντας υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σ’ αυτές τις συνθήκες ερωτάται η  Ύπατη Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και άμυνα της ΕΕ :

–  Πώς τοποθετείται στη συνεχιζόμενη κράτηση του Βαντίμ Κουράμσιν;».”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή