Κυριάκος Μητσοτάκης:Γνωρίζω καλά το πόσο η Ομογένεια αγαπάει την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Cosmos 91,5» της Νέας Υόρκης την ακόλουθη δήλωση:


    «Γνωρίζω καλά το πόσο η Ομογένεια αγαπάει την Ελλάδα. Γνωρίζω, επίσης, πολύ καλά ότι η Ομογένεια μπορεί να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα με μια μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, με έναν – τολμώ να πω – μεγαλύτερο πατριωτισμό και με την οπτική γωνία ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά νοιάζονται για το καλό του τόπου.
 
    Όπως ξέρετε, ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα της Ομογένειας, καταθέσαμε την Παρασκευή πρόταση νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους Ομογενείς, σε όλους τους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στους τόπους μόνιμης κατοικίας τους.
 
    Ελπίζω κι εύχομαι τα κόμματα της Βουλής να αγκαλιάσουν αυτήν την πρόταση, για να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που είναι απαραίτητοι, ώστε αυτό το νομοσχέδιο να τεθεί σε ισχύ από τις επόμενες εκλογές.
 
    Η πίστη μου στη δύναμη της ομογένειας είναι ακλόνητη και η ανάγκη που έχει η πατρίδα μας από τη στήριξη της Ομογένειας στους δύσκολους καιρούς που διανύει είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ».
 

    Δημοσιογράφος: «Κατά πόσο πιστεύετε ότι μπορεί η Ομογένεια να στηρίξει – πάντα στήριζε – αλλά τώρα να στηρίξει την ελληνική οικονομία;».
 

    Κ. Μητσοτάκης: «Η Ομογένεια πάντα στήριζε την Ελλάδα και μπορεί να τη στηρίξει ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα παραμένει ένας τόπος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, αρκεί να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και βέβαια μια Κυβέρνηση η οποία να αγκαλιάζει τους ξένους επενδυτές, να επιζητεί ξένες επενδύσεις, είτε αυτές προέρχονται από Ομογενείς, είτε από ξένους επενδυτές, να προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και να νοιάζεται πραγματικά για το καλό και την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν τη στιγμή αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή