Εξαιρετικές οι εκθέσεις με θέμα “Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές”

Το θέμα των εκθέσεων είναι  “Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο”. 

Το πρώτο αφιέρωμα αφορά τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου. Η έκθεση έχει οργανωθεί από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών (ΙΛΕΑ) και λειτουργεί στο χώρο του μουσείου της ΙΛΕΑ στην κεντρική πλατεία Αχαρνών. 

Το δεύτερο αφιέρωμα αφορά τον Ιερό Ναό  Κοίμησης της Θεοτόκου. Η έκθεση έχει οργανωθεί από τον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς” και λειτουργεί στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Λιοσίων 18). 

Τα εγκαίνια της έκθεσης “Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο” με αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, που λειτουργεί στο μουσείο της ΙΛΕΑ, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 6/5 από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον πρόεδρο της ΙΛΕΑ κ. Γιώργο Φυτά και τις ευλογίες του Σεβαστότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. 
Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στην έκθεση “Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο” με αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, που λειτουργεί στη Δημοτική Πινακοθήκη, από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς” κ. Κώστα Νιώρα και τις ευλογίες του Σεβαστότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή