Βασίλης Κικίλιας:, η καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου και οι καθημερινές νέες αφίξεις συντείνουν ώστε στο hot spot να επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασίλης Κικίλιας:, η καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου και οι καθημερινές νέες αφίξεις συντείνουν ώστε στο hot spot να επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο
Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Μετά από την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σάμο διαπίστωσα πως για άλλη μια φορά οι κυβερνητικές εξαγγελίες και οι προγραμματισμοί για το προσφυγικό ζήτημα απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, ξυλοδαρμοί, πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων τέτοια που για να εισέλθει η Πυροσβεστική χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

 

Το hot spot μπορεί να ανταποκριθεί σε φιλοξενία προσφύγων λίγων ημερών για τις ανάγκες ταυτοποίησης και καταγραφής και όχι για μακροπρόθεσμη φιλοξενία. Στη Σάμο διαμένουν γύρω στα 900 άτομα και καθημερινά συνεχίζουν να φτάνουν δεκάδες άνθρωποι από τα τουρκικά παράλια, η πλειοψηφία των οποίων ενώ δεν είναι Σύροι, υποβάλλουν αιτήματα για άσυλο. Το παράδοξο όμως στο νησί είναι ότι τα αιτήματα αυτά τα επεξεργάζεται ένας μόνο υπάλληλος..! 

 

Έτσι, η καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου και οι καθημερινές νέες αφίξεις συντείνουν ώστε στο hot spot να επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

 

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και η Κυβέρνηση εξακολουθεί, παρά τα ευχολόγια, να μας αποδεικνύει καθημερινά ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό. 

 

Επιτέλους κάντε κάτι πριν να είναι αργά!»

 


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή