Μουσικές ∆ευτέρες στο Λόφο του Στρέφη

Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές ∆ευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισµός Πολιτισµού, Αθλητισµού και Νεολαίας του δήµου Αθηναίων κάθε ∆ευτέρα, έως και τις 11 Ιουλίου.

 Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά και φέτος ζωή, καθώς γίνεται για δεύτερη χρονιά χώρος διοργάνωσης εκδηλώ- σεων, που στόχο έχουν να φέρουν κοντά τους ανθρώπους και να ζωντανέ- ψουν τη γειτονιά µέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες. Βραδιές µε αφιερώ- µατα σε σηµαντικούς µουσικούς, παρα- στάσεις µε χαρακτήρα, καλλιτέχνες που επί σκηνής δηµιουργούν µια µοναδική ατµόσφαιρα, µε σκοπό την ανάδειξή του λόφου, αλλά και την αναβάθµιση της περιοχής και των ανθρώπων της. Καλλιτεχνική επιµέλεια: Θέµης Ροδαµί- της.

 • ∆ευτέρα 27 Ιούνιου «Ταξίδι στη Μεσόγειο» Συναυλία µε το Λουδοβίκο των Ανωγείων Θαλασσινές ποιητικές ιστορίες, πλοία προς άγνωστα ταξίδια, φάροι, δρό- µοι του εµπορίου αλλά και της συνύπαρξης του πολέµου και της ειρήνης, της πολυπολιτισµικότητας και του διαρκούς διαλόγου. Ένα µουσικό παρα- µύθι µε πολλά τραγούδια και σύντοµες ποιητικές αφηγήσεις.

• ∆ευτέρα 4 Ιουλίου «Ο ερωτικός Μίκης Θεοδωράκης και ο πολιτικός Μάνος Χατζιδάκις» Συναυλία µε το Βασίλη Λέκκα Μέσα από τραγούδια τους που αγα- πήσαµε, από την στάση της ζωής τους, αλλά και το λόγο τους, που αποτυπώ- θηκε στη µακρά και δηµιουργική δια- δροµή τους, εµπνευστήκαµε και παρουσιάζουµε µια βραδιά που ρίχνει φως στις πλευρές των δύο συνθετών που έµειναν περισσότερο στη σκιά. Επιλογή κειµένων και αφήγηση Θέµης Ροδαµίτης

• ∆ευτέρα 11 Ιουλίου «Songs of Love and Sorrow» Συναυλία µε τους Κυβέλη Καστοριάδη & Ορέστη Καλαµπαλίκη Πρόγραµµα ποιητικών και ερωτικών τραγουδιών, που ερµηνεύονται σε πέντε γλώσσες. Τραγούδια µε ιδιαίτερο θεµατικό περιεχόµενο που θα απο- δοθούν σε διάφορες γλώσσες. Ο Serge Gainsbourg συναντά το ελληνικό δη- µοτικό τραγούδι, το Μεξικό του ‘50 και την Γερµανία του ‘30. Το πρόγραµµά τους αναµιγνύει standards και µικρούς θησαυρούς παραµεληµένους σε µια γωνιά της µνήµης. – Λόφος του Στρέφη. Ώρα έναρξης: 20:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πήγαινε στην κορυφή