Κοινωφελής Εργασία στα hotspot Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Την κατανομή των 2.500 προσλήψεων στα 24 Κέντρα Φιλοξενίας  οκτώ περιφερειών μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίαςσε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Οι περισσότερες θέσεις (748) κατανέμονται στα Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536). Αναφορικά με τις ειδικότητες τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν το Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (891) και το Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας (559). Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων έγινε με αφορμή με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάνη, και οι ισχυρισμοί του δεύτερου, ότι μετά από δική του παρέμβαση δόθηκαν 150 θέσεις στα Κέντρα Φιλοξενίας στη Στερεά Ελλάδα.
«Στις 9 Μαρτίου 2016, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προαναγγείλαμε με Δελτίο Τύπου την έναρξη προγράμματος για 2.297 ανέργους, οι οποίοι, όπως αναφερόταν επί λέξει στο Δελτίο, «θα στελεχώσουν  άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων».
«Τον περασμένο Μάιο, με βάση τις ανάγκες που είχε καταγράψει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών / Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για 2500 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν στις δομές υποστήριξης των προσφύγων σε 8 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Στερεάς Ελλάδας.
»Χθες ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι χάρη σε εκείνον θα στελεχωθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό, άλλαξε εν μια νυκτί εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται.
»Το προσφυγικό είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ανούσια πολιτική αντιπαράθεση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή