7 Κοντινές αποδράσεις για το τριήμερο ου Αγίου Πνεύματος

Ευτυχώς ο καιρός φτιάχνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος λάμπει ξανά! Όσοι από εσάς δεν θα δουλεύετε την Δευτέρα δείτε επτά ιδανικούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

• ΤΖΙΑ
Η Τζιά είναι ο ιδανικός προορισμός για τριήμερο! Το κοντινότερο στην Αθήνα κυκλαδονήσι έχει κρυμμένες τις ομορφιές του και για να τις ανακαλύψεις θα πρέπει να περπατήσεις στις εξοχές αναζητώντας παλιά καλντερίμια, δάση από βελανιδιές, απόμερες πέτρινες κατοικίες, κατάλοιπα πύργων – σημαντικότερος είναι ο πύργος στην Αγία Μαρίνα, που αποτελεί και ένα από τα ψηλότερα σωζόμενα μνημεία της Μεσογείου.
Είναι πολλοί οι κοσμοπολίτες Αθηναίοι που έχουν βρει μόνιμο ησυχαστήριο στον ήπια αναπτυγμένο τουριστικά Κούνδουρο και οι ιστιοπλόοι που επιλέγουν να δέσουν στο γραφικό Βουρκάρι, το οποίο έχει τα πιο μοδάτα εστιατόρια και μπαρ του νησιού – αν και το λιμάνι, η Κορησσία, αρχίζει να το συναγωνίζεται στη βραδινή διασκέδαση.
Μπορείτε εύκολα και άνετα να ταξιδέψετε με κάποιο πλοίο από το Λαύριο και τα γύρω νησιά στην Κέα. Η διαδρομή από το Λαύριο στην Κέα και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κορησσία διαρκεί μόνο 1 ώρα και 30 λεπτά. Κοντά στο λιμάνι θα βρείτε πολλά καταλύματα αλλά και εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες.  

• ΚΥΘΝΟΣ
Η Κύθνος είναι ένα χαρακτηριστικό αιγαιοπελαγίτικο νησί στις δυτικές Κυκλάδες. Μαζί με την Τζιά είναι τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα, πράγμα που την κάνει ιδανική για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι επιλογές για την διαμονή σας στην Κύθνο είναι αρκετές και σχεδόν σε όλα τα σημεία του νησιού. Τα κύρια σημεία του νησιού που μπορεί κανείς να αναζητήσει επιλογές για την διαμονή του είναι ο Μέριχας, το λιμάνι της Κύθνου, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές και η Παναγία η  Κανάλα.
Στην Κύθνο μπορείτε να πάτε ακτοπλοϊκώς από Πειραιά (3 ως 3,35 ώρες) και Λαύριο (3 ώρες με συμβατικό καράβι μέσω Τζιας και 1,5 ώρα με ταχύπλοο).

• ΣΠΕΤΣΕΣ
Δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών, οι Σπέτσες, το ηρωικό νησί της Επανάστασης του ’21, αποτελεί ένα κόσμημα στον Αργοσαρωνικό κόλπο.
Οι Σπέτσες είναι το νησί των αρωμάτων, γεγονός που το επιβεβαιώνει και το όνομα με τις ιταλικές ρίζες που οι Σπέτσες το οφείλουν στους Ενετούς, που πέρασαν και αυτοί από τα χώματα της: το «μυροβόλο νησί». Οι Σπέτσες διαθέτουν πανέμορφες παραλίες, με πεντακάθαρα νερά ακόμη και δίπλα στο λιμάνι στην πόλη των Σπετσών. Υπάρχουν οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες και beach bar αλλά και παραλίες που μπορείτε να βρείτε ησυχία και απομόνωση.
Οι Σπέτσες διαθέτουν δυο λιμάνια. Το νέο κεντρικό λιμάνι που στις προβλήτες του μπορούν να δέσουν κάθε είδους πλοία και που βασικά εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές ανάγκες του νησιού καθώς σε αυτό δένουν τα ιπτάμενα δελφίνια και τα καταμαράν που έρχονται από τον Πειραιά, αλλά και το ferryboat που κάνει το σύντομο δρομολόγιο Σπέτσες – Κόστα.

• ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Πρόκειται για ένα μικρό «παράδεισο» σε απόσταση 55 λεπτών από την Αθήνα. Μπορεί το μέγεθος του να μην σας γεμίζει το μάτι αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι λίγες μέρες στο αγκίστρι είναι αρκετές για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Το Αγκίστρι έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου. Στην Σκάλα φθάνουν τα ferry boat από τον Πειραιά και στο Μεγαλοχώρι τα flying dolphin, ενώ και με τα δύο λιμάνια συνδέεται η Αίγινα όλο τον χρόνο.
Στην Σκάλα υπάρχει πλήθος τουριστικών καταστημάτων, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Για διασκέδαση υπάρχει ο θερινός κινηματογράφος, τα θαλάσσια σπορ, διάφορα μαγαζιά και στέκια μουσικής για να ξεφαντώσετε μέχρι το πρωί.
Για να περιηγηθείτε στο νησί, υπάρχουν μαγαζιά για να νοικιάσετε ποδήλατα και μοτοποδήλατα. Για τις μετακινήσεις σας στα διάφορα μέρη του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί, λεωφορείο ή ακόμη και το τουριστικό τρενάκι.

• ΠΟΡΟΣ
Η νεοκλασική γοητεία της Χώρας, οι πευκόφυτες πλαγιές, οι μικροσκοπικοί κολπίσκοι και η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα ( είτε από τον Πειραιά είτε από της ακτές της Τροιζηνίας ) αποτελούν τα δυνατά πλεονεκτήματα του Πόρου.
Η μικροσκοπική Χώρα, λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, διατηρεί ατόφια την παλαϊκή της γοητεία. Τα λιτά νεοκλασικά κτίρια, τα στενά δρομάκια που οδηγούν στα ενδότερα του οικισμού και, κυρίως, η ομορφιά του τοπίου (θυμίζει γαλήνια λιμνοθάλασσα) θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι ξαναγυρνάτε σ’ έναν αγαπημένο τόπο διακοπών.
Αξίζει να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές, στην «Παλιά Χώρα» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι. Ιδιαίτερα γραφική είναι η μικρή πλατεία δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Must είναι και η επίσκεψη στο Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927. Χτισμένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, έχει πανοραμική θέα σε όλο το κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου.

• ΕΡΕΤΡΙΑ
Περίπου μια ώρα μακριά από την Αθήνα, ταξιδέψτε είτε οδικώς, είτε με ferry boat από τον Ωρωπό στη νότια πλευρά της Εύβοιας και επισκεφθείτε την Ερέτρια. Οικονομικές διακοπές σε ένα φιλικό τοπίο στη μέση του Ευβοϊκού κόλπου. Με θάλασσες περιτριγυρισμένες με βουνά, γευστική τοπική κουζίνα και όμορφο παραλιακό πεζόδρομο που καταλήγει στο πευκόφυτο νησί των ονείρων, που είναι γεμάτο νεανικά μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια και γραφικά ουζερί.
Στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής εντάσσεται το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, όπως και το διώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα του Κανάρη, στο οποίο κατοίκησε έως το 1864, τότε που έγινε για δεύτερη φορ, πρωθυπουργός και αντιβασιλιάς της χώρας.

• ΛΟΥΤΡΑΚΙ,
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Αν δε θέλετε να… μπλέξετε με καράβια και θάλασσες, το Λουτράκι και η γύρω περιοχή, αποτελούν ιδανική πρόταση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Η άλλοτε κοσμοπολίτικη λουτρόπολη, βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της Αττικής (80 χλμ. από την Αθήνα), εκεί όπου σμίγουν τα νερά του Σαρωνικού με αυτά του Κορινθιακού κόλπου και προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα εξαιτίας των διάσημων ιαματικών πηγών που αναβλύζουν από πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής σε έκταση περίπου 750 μέτρων. Μπορείτε επίσης να πάρετε το καΐκι από το Λουτράκι και να φτάσετε στο σύμπλεγμα των Αλκυονίδων νήσων σε 45 λεπτά, για να απολαύσετε τις όμορφες και απομονωμένες παραλίες τους.
Λίγα χιλιόμετρα μετά το Λουτράκι, βρίσκεται η λίμνη της Βουλιαγμένης, ένα πανέμορφο και ξεχωριστό τοπίο, σε ένα σκηνικό όπου η στεριά περικυκλώνει τη θάλασσα. Πρόκειται για έναν μεγάλο λιμναίο σχηματισμό που όμως επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός πολύ στενού ανοίγματος. Όλη η περιοχή γύρω από την λίμνη, διαθέτει πλούσια ιστορική και φυσική ομορφιά. Τα νερά της λίμνης είναι στην αρχή ρηχά, ενώ αργότερα βαθαίνουν απότομα και είναι ιδιαίτερα ζεστά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή