Κυκλοφόρησε!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κυκλοφόρησε!

Εδώ και μια βδομάδα έχει αρχίσει η δωρεάν διανομή του νέου Εμπορικού και Επαγγελματικού Οδηγού Αγοράς 2016-2017. Είναι αλήθεια ότι καθυστέρησε λίγο η νέα μας έκδοση αλλά κατά γενική ομολογία σας παραδώσαμε ένα αξιόλογο και ποιοτικό προϊόν. Θέλω να ευχαριστήσω τους εμπόρους και τους επαγελματίες του Γαλατσίου και της Λαμπρινής που για ακόμα μια φορά μας εμπιστεύθηκαν και μας προτίμησαν για την προβολή της επιχείρησής τους.
Γνωρίζω ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, πολλοί από αυτούς, αν και ήθελαν, δεν κατόρθωσαν να προβληθούν στη νέα έκδοση του Οδηγού μας – παρότι οι τιμές μας είχαν μειωθεί πάρα πολύ. Τους καταλαβαίνω απόλυτα και τους ευχαριστώ και αυτούς.

Τέλος, θέλω να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για κάτι μικρολαθάκια που ίσως υπάρξουν. Σ’έναν τέτοιο όγκο δουλειάς με 416 καταχωρήσεις όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να μην εισχωρήσει ο δαίμων της φωτοσύνθεσης ή του τυπογραφείου. Όποια τυχόν λάθη εντοπίζετε, παρακαλώ να μας ενημερώνετε για να γίνεται η διόθρωση μέσω της εβδομαδιαίας έκδοσης της εφημερίδας μας.
Και πάλι σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και στην επόμενη έκδοση να ταξιδέψουμε ξανά μαζί.

Το προφίλ των αστέγων

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το προφίλ των αστέγων παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Την έρευνα πραγματοποίησε ο ίδιος ο δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης προς τους αστέγους που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, της έρευνας λένε ότι:
• το 85,4% των αστέγων είναι άνδρες,
• το 70,6% οδηγήθηκαν στην ανεργία την τελευταία πενταετία.
• το 57% των αστέγων είναι ηλικίας 35 έως 55 χρόνων.
• το 62% είναι Έλληνες και από αυτούς το 65% έμειναν άστεγοι τα τα χρόνια της κρίσης και το 44% δηλώνει πως αίτιο για την κατάστασή του την απώλεια εργασίας του.
Τέλος, το 29% των αστέγων αρνούνται να ζητήσουν φιλοξενία σε κάποιο ξενώνα. Μεταξύ των λόγων που τους έχουν οδηγήσει σε αυτή την άρνηση αναφέρουν τη γραφειοκρατία. Επίσης κάνουν λόγο για την κακή κατάσταη που επικρατεί σε κάποιους ξενώνες, τη συνύπαρξη με άλλα άτομα, τους περιορισμούς και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν καθώς και το ενδεχόμενο να αποχωριστούν ορισμένα οικεία τους πρόσωπα.
Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που επιλέγουν αντί του ξενώνα, να φιλοξενούνται σε κάποιο άλλο σπίτι ή να εξακολουθούν να μένουν στο σπίτι τους χωρίς νερό και ρεύμα. Είναι εντυπωσιακό πως στην πλειονότητά τους οι άστεγοι δηλώνουν πως διαθέτουν οικογένεια (γονείς, αδέρφια ή παιδιά) αλλά μόνο 1 στους 4 ανέφερε ότι έχει κάποια υποστήριξη από το περιβάλλον τους.
Πριν καταλήξουν άστεγοι το 47% δούλευε και έμενε σε σπίτι, το 2,4% δήλωσαν ότι δεν έκαναν τίποτα, το 10,4% ήταν φυλακή, το 18,4% έμεναν με την οκογένεια και το 17,3% κατοικούσε σε άλλη χώρα.
Και βέβαια προβλήματα σοβαρά αντιμετωπίζουν και συμπολίτες μας οι οποίοι ναι μεν μένουν σε κάποιο σπίτι αλλά ένας Θεός ξέρει πώς τα βγάζουν πέρα με μηδέν εισόδημα. Γι’αυτό θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης το οποίο θα δωθεί σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σε 30 δήμους της ΄χωρας.
Όπως προκύπτει από την φετινή Έκθεση του Ι.Ν.Ε. ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, σε σχέση με το 2010 ο δείκτης απόλυτης φτώχειας έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες.
Συγκεκριμένα το 48% των νοικοκυριών διαβιεί κάτω από τα όρια της φτώχειας ενώ το 20,9% αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες, ποσοστό που αυξάνεται στο 43,4% για τους άνεργους.
Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης για τον άγαμο χωρίς παιδιά θα είναι 200 ευρώ το μήνα και θα φτάνει τα 400 ευρώ για ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά. Θα μου πείτε αυτό είναι αρκετό; Όχι βέβαια, αλλά θα βοηθήσει κάπως την κατάσταη.
Στους υπόλοιπους δήμους της χώρας που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή